4.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Nicu Ștefănuță a inaugurat cel de-al doilea birou europarlamentar din Sibiu (SibEU Youth Hub)

Știri din Județ

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță (Grupul Verzilor/ALE) a inaugurat luni cel de-al doilea birou europarlamentar din Sibiu (SibEU Youth Hub). Acesta este un spațiu dedicat tinerilor, un centru unde studenții sau elevii se pot întâlni să învețe, să socializeze și să se informeze despre oportunitățile europene pentru tineri.

„Tineri și Europa – un cuplu care merge mereu bine împreună. Mi-ar fi plăcut să fi existat un asemenea spațiu și când eram eu student, un loc unde să mă întâlnesc cu colegii să învățăm pentru examene, să lucrăm la proiecte sau să ne informăm despre o bursă de studiu, un job european sau pur și simplu despre ce se mai întâmplă în lume”, declară Nicu Ștefănuță.

SibEU Youth Hub este locul unde, încă din 1992 funcționa sediul PRM, un spațiu lăsat prea mult timp în paragină, căruia europarlamentarul sibian i-a redat viață: „mi-a rămas mie onoarea de a da jos vechea emblemă PRM și recunosc că am făcut-o cu satisfacție. Din naționalism exacerbat și xenofobie, acest spațiu respiră azi europenism, deschidere, iubire în loc de ură”, adaugă europarlamentarul sibian.

Renovările noului birou europarlamentar au început imediat după preluarea spațiului de către Nicu Ștefănuță, în iulie anul trecut și au durat mai bine de 8 luni: „am schimbat instalația electrică mult prea veche, am reparat pereții, am revăruit, am rașchetat parchetul și l-am lăcuit, am refăcut complet fațada, am mobilat, am pus sistem self-access la intrare, l-am dotat cu o bibliotecă cu cărți europene și de literatură românească, cu aparat de cafea și internet. Am făcut toate acestea alături de echipa mea și o mână de voluntari sibieni, cărora le mulțumesc enorm pentru implicare”, declară Nicu Ștefănuță.

Spațiul situat pe Bulevardul Victoriei nr. 14 va găzdui, de asemenea, Colțul Cioran – o întreagă bibliotecă cu peste 100 de volume semnate de Emil Cioran, precum și cu alte obiecte cu referință la marele filosof.

„Este ca un mini-muzeu Cioran. Marele filosof Emil Cioran nu are nicăieri în țară un muzeu dedicat operei sale. Manuscrisele sau corespondențele lui nu sunt vizibile ochiului public nicăieri în România. Rășinărean fiind, vreau să aduc creația lui Cioran mai aproape de sibieni. De asta am ales să-i dedic lui Cioran nu numai un mic colț în noul meu birou, dar și un adevărat festival, Festivalul Cioran: de la Rășinari la Paris, pe care îl organizez în perioada 10-24 aprilie, în apropierea aniversării a 112 ani de la nașterea marelui filosof”, adaugă europarlamentarul sibian.

„În meseria asta de politician, e nevoie să-ți găsești o ancoră, o motivație. Ceva pentru care să lupți și care să te țină mereu focusat, inspirat, energic. Pentru mine, ancora e fetița mea. Dacă peste ani mă voi plimba cu ea pe străzile din Sibiu și voi putea să îi spun că acel spațiu din Bulevardul Victoriei, ca și cel de pe Turnului, a fost renovat de către mine și este viu acum (și) datorită mie, va fi suficient. Voi ști atunci că a rămas ceva făcut de mine după acest mandat de europarlamentar, pentru Sibiu și pentru sibieni”, încheie Nicu Ștefănuță.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri