spot_img
11.6 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Voluntari sibieni au demonstrat cum se pot găti bunătățuri din alimente care de obicei se aruncă

Știri din Județ

Publicitate

Ziua Internațională de conștientizare asupra risipei alimentare este marcată anual în 29 septembrie. Dar, cu două zile înainte, la Turda s-a organizat un eveniment special pentru această zi de Banca Regională pentru Alimente Cluj. Au fost invitați reprezentanți de la organizații sociale din județele Sibiu, Alba, Mureș, Brașov, Cluj și Bistrița. Aceștia au gătit peste 4 ore o sumedenie de feluri de mâncare delicioase pentru restul invitațiilor din alimente… care se aruncă!


Banca Regională pentru Alimente Cluj a intrat puternic în acțiune și în județul Sibiu din februarie. S-au încheiat multe parteneriate cu organizații non-profit locale care preiau alimentele donate și le distribuie la mii de beneficiari din tot județul. Banca convinge tot mai mulți sponsori, firme mari din alimentație, supermarketuri să doneze des alimentele pe cale de expirare. Astfel, în loc să fie aruncate, acestea ajung la cei mai săraci din județ.

Evenimentul de miercuri de la Turda s-a dorit o reuniune între ONG-uri și sponsori, facilitată de Banca Regională pentru Alimente Cluj. Dar nu oricum. 21 de voluntari din asociații, fundații și firme donatoare s-au împărțit în 3 echipe și timp de peste 4 ore au gătit. Au avut la dispoziție alimente care se aruncă adesea în supermarketuri. Fie că sunt pe cale de expirare sau au etichete greșite sau au ambalaje deteriorate.

Un juriu ales aleator din restul invitaților din sală a ales echipa cîștigătoare. Dar, de fapt, toți au fost câștigători și cel mai important mesaj al serii a fost „Opriți risipa alimentară!”. Bucătarii de ocazie au preparat de la ciorbe, supe, feluri principale complexe, antreuri și deserturi.

Iar sibienii de la Fundația Little Johns din Cisnădioara au adus cu ei pentru toți cei prezenți gemurile realizate după rețeta bunicilor din fructe ce erau sortite risipei în supermarketuri. Și unde este gem, musai să fie și clătite, gătite pe loc de reprezentanta Fundației Little Johns pentru cei 150 de invitați.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă