1.2 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

USR Sibiu: PNL încearcă să instaureze o nouă formă de poliție politică pentru a teroriza românii aflați în concediu medical (C.P)

Știri din Județ

Filiala Județeană USR Sibiu a transmis către mass-media următorul comunicat de presă:


După nenumăratele agresiuni politice și sociale, PNL pregătește românilor un nou instrument prin care să-i terorizeze. Ca și în multe alte ocazii similare marcate de disprețul la adresa populației, am constatat și de această dată că șefa PNL Sibiu este principalul susținător al ideii unor controale ale poliției la domiciliul celor care se află în concediu medical.

USR le atrage atenția celor care încearcă se pună cătușe românilor bolnavi că înflăcărarea cu care susțin acest demers ar fi potrivită unor cauze mult mai utile acestei națiuni. Ne gândim, de exemplu, la eliminarea pensiilor speciale, o măsură cu care PNL s-a lăudat deșănțat în campania electorală și pe care acum a dat-o uitării, menținând acest sistem discriminatoriu în ciuda nemulțumirii profunde a populației. Banii pe care bugetul i-ar câștiga prin eliminarea acestor pensii privilegiate ar fi suficienți pentru a plăti românilor toate concediile medicale pe care guvernanții le consideră prea costisitoare. USR îi avertizează pe români că, dacă PNL va reuși să-și ducă la capăt intenția, nu vor mai putea să iasă nici până la chioșcul de pâine sau până la farmacie, de teamă că Raluca Turcan le va bate la ușa apartamentului însoțită de doi-trei polițiști.

Din păcate, acest tip de gândire ne amintește de tristul partid comunist și de liderii acestuia care foloseau ca principal instrument de supunere a populației teroarea militarizată. Orice sociolog ar putea să confirme faptul că, în astfel de situații, cu astfel de măsuri specifice unei dictaturi, oamenilor le este frică inclusiv de gesturile firești pe care le pot face în viața de zi cu zi. Să ne amintim cum românilor le era teamă să circule pe stradă, să spună glume, să se întâlnească cu prietenii, pentru că partidul unic își împuternicise poliția politică să le inducă teama de sistem. Acum ni se pregătește o nouă măsură de acest tip: poliția concediilor medicale, o altă formă a a-i îngrozi pe românii care, în multe cazuri, vor prefera să renunțe la un drept al lor și vor prefera să muncească bolnavi, epuizați, uneori punându-și în pericol colegii, pentru ca nu cumva un polițist zelos să îi amendeze și să-i pună, bineînțeles, să restituie și banii cuveniți.

„Dincolo de aceste semnale politice periculoase, trebuie să spunem clar că bugetul concediilor medicale ar putea fi mult mai bine administrat dacă întreg procesul de acordare a concediilor medicale s-ar derula corect. Asta ar însemna însă ca România să fie administrată de oameni competenți. Corupția, pe care PNL și PSD au tolerat-o și au încurajat-o de-a lungul celor peste 30 de ani de când conduc România, este cea care trebuie vizată de măsurile guvernanților, prin legi și prin aplicarea acestora, și nu oamenii simpli, care nu fac altceva decât să muncească și să se bucure de dreptul pe care și l-au câștigat prin plata contribuțiilor sociale și de sănătate. În locul unei poliții a concediilor medicale ar fi mult mai potrivită o poliție a politicienilor impostori, care câștigă nejustificat salarii și pensii speciale plătite din taxele și impozitele românilor”, a declarat Ruxandra Cibu Deaconu președinte USR Sibiu.

Publicitate

1 COMENTARIU

  1. Cu tot respectul domnilor și doamnelor de la USR dar acest demers este imperios necesar. Concediile medicale sunt orice altceva numai din motive medicale nu. Nu toate dar 80%. Se supăra pe șef-concediu medical, are de zugravit, sapă, fân, -concediu medical, pleacă la tara în vizită-concediu medical, are o mare lene -concediu medical. E un dezastru în domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri