spot_img
7.4 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Școala Radu Selejan va avea o sală de sport și terenuri exterioare pentru handbal, baschet și minifotbal

Știri din Județ

Publicitate

Primarul Astrid Fodor supune aprobării Consiliului Local indicatorii tehnico-economici pentru o nouă investiție pentru sport și pentru tineri, la școala Radu Selejan din cartierul Vasile Aaron. 


“Anul trecut am extins școala Regele Ferdinand din cartierul Vasile Aaron și am construit o nouă sală de sport și terenuri exterioare pentru astfel de activități. Anul acesta inițiem o nouă investiție la școala Radu Selejan, din același cartier, prin construcția unei săli de sport și a unor terenuri pentru handbal, baschet și minifotbal. Valoarea acestei investiții pentru tineri și pentru sport este estimată la 12,5 milioane de lei, pe care o vom finanța din bugetul local.”(Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Pe un teren în suprafață de 7.200 mp disponibil în perimetrul școlii Radu Selejan se vor amenaja: 

✓ o sală de sport cu vestiare, dușuri, grupuri sanitare, cabinete pentru profesorii de sport și magazie pentru materialele sportive. Clădirea va fi dotată cu pompe de căldură aer-apă, 200 de panouri fotovoltaice și 8 panouri solare. Iluminatul în noua clădire va fi eficient energetic, iar pardoseala sălii va fi alcătuită dintr-un PVC special pentru practicarea sportului, cu proprietăți antimicrobiene, antistatice si antifungice.

✓ un teren de handbal/minifotbal de 800 mp și un teren de baschet de 440 de mp în curtea unității de învățământ

✓ zone verzi în suprafață de peste 2.200 mp, amenajate cu iarbă, arbori și arbuști ornamentali 

Următorul pas pentru realizarea proiectului este elaborareaproiectului tehnic și contractarea execuției lucrărilor propriu-zise. 

Reamintim că în 2021 clădirea școlii Radu Selejan a fost modernizată pentru creșterea eficienței energetice, un proiect realizat cu fonduri europene nerambursabile. 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă