spot_img
15.1 C
Sibiu
joi, 02 mai, 2024
spot_img

BOIȚA: Sute de copii din toată țara păstrători ai tradiției românești

Știri din Județ

Publicitate

Prima duminică după Paște a adus la Boița, județul Sibiu, a XV-a ediție a Festivalului concurs „Mândre plaiuri boicene”. Organizat de Şcoala Gimnazială Ion Albescu din localitate alături de Primărie, festivalul a debutat la orele amiezii cu parada portului popular în centrul comunei. Elevi veniți din Sălaj, Teleorman, Botoșani, Gorj, Vâlcea și Sibiu au umplut drumurile comunei cu dansurile și cântecele populare.

Publicitate

Apoi s-au strâns cu toții în piața din fața primăriei Boița unde au încins hora și dansuri populare românești pe muzica interpretată de instrumentiștii gazdă conduși de profesor Ion Răulea.

Concursul propriu-zis între toate formațiile participante a avut loc în Căminul Cultural din localitate. Acesta s-a dovedit, din nou, neîncăpător. Primarul comunei Boița, Nicolae Cocoș, a mulțumit participanților, juriului și Consiliului Județean Sibiu pentru sprijinul constant. El a adresat mulțumiri speciale familiei Ion și Cornelia Răulea, doi profesori care muncesc în Boița pentru păstrarea valorilor românești prin intermediul copiilor. „Pentru mine toată lumea este câștigător la acest festival. În primul rând câștigăm noi pentru că păstrăm și promovăm tradițiile românești și în al doilea rând câștigați dumneavoastră spectatorii care, sper eu, vă veți bucura de un spectacol frumos și care aș vrea să îl apreciați cu aplauzele dvs” a declarat primarul Nicolae Cocoș în deschiderea festivalului.

Juriul concursului a fost format din Balint Aspazica, Ioan Motronea, Nicolae Hanea și Ioan Albescu. De precizat că Ioan Albescu este fiul celebrului profesor Ion Albescu, care astăzi dă numele școlii din Boița.

GALERIE FOTO:

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)