19.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Cei mici au vizitat Tipografia Mitropoliei Ardealului din Sibiu, în cadrul programului „Școala altfel”

Știri din Județ

Grupuri de elevi și de preșcolari au vizitat luni, 24 aprilie 2023, Tipografia „Șaguniana” a Mitropoliei Ardealului. Vizitele au fost organizate în cadrul Programului „Școala altfel”, cu scopul de a le arăta copiilor cum funcționează o tipografie și mai ales cum iau naștere cărțile. Programul de prezentare a fost pus sub egida stindardului Drumul cărții, debutând în birourile Editurii Andreiana, iar apoi le-a fost prezentat celor mici întregul traseu al tipăririi unei cărți atât în trecut, cât și astăzi, potrivit mitropolia-ardealului.ro.

Cei mici au fost însoțiți de cadre didactice și au fost întâmpinați de personalul din cadrul Editurii „Andreiana” a Arhiepiscopiei Sibiului și a Tipografiei Șaguniana. Copiii au aflat cum se pregătesc plăcile de calc și cele metalice pe care sunt imprimate coperțile și paginile unei cărți, cum sunt apoi tipărite pe hârtie în mașinile de tipar, cum sunt legate și lipite cărțile și cum sunt pregătite pentru a fi distribuite în librării și în punctele de vânzare.

„Ca în fiecare an, în perioada desfășurării Programului «Școala Altfel» ne deschidem porțile pentru copiii de la școlile și grădinițele din Sibiu. Ne bucură interesul celor mici față de tipografia noastră și față de munca pe care o depunem aici zi de zi pentru a tipări cărți folositoare pentru suflet”, au spus reprezentanții sectorului cultural al Arhiepiscopiei.

Luni au vizitat Tipografia „Șaguniana” a Arhiepiscopiei Sibiului elevii Clasei Prietenilor aventurieri de la Școala Gimnazială nr. 4 din Sibiu, însoțiți de Prof. Nicoleta Luca și de voluntari, elevi de la Școala Nr 1 din cartierul Ștrand și elevi de la Școala Nr. 23.

În perioada următoare vor mai vizita tipografia sibiană elevi și preșcolari de la Școala Gimnazială nr. 5, de la Grădinița nr. 43 și de la alte instituții de învățământ școlar, pentru a cunoaște mai multe despre tehnicile de tipărire de cărți, reviste și alte publicații.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc