26.2 C
Sibiu
duminică, 23 iunie, 2024

Se restituie taxa de poluare pentru autoturisme

Știri din Județ

Ordinul comun al ministrului mediului, apelor și pădurilor și al ministrului finanțelor nr. 1.303/2023, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 342 din 24 aprilie 2023, aprobă Normele metodologice de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 93/2022 privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și timbrul de mediu pentru autovehicule, precum și a modelului și conținutului unor formulare.


Potrivit acestor norme, contribuabilii care au achitat taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau, după caz, timbrul de mediu pentru autovehicule și care nu au beneficiat de restituire pot solicita restituirea acestora, indiferent de momentul plății taxelor. Restituirea se poate face prin cale administrativă, prin cerere adresată organului fiscal central din subordinea ANAF, competent în administrarea creanțelor fiscale datorate de contribuabil. De asemenea, se poate solicita restituirea dobânzilor datorate pentru perioada cuprinsă între data perceperii și data restituirii.

Publicitate

Termenul de depunere a cererilor de restituire este de 5 ani, începând cu data intrării în vigoare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 93/2022, respectiv 29 iunie 2022.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Turist salvat de Salvamont Sibiu

Drumeție în Munții Lotrului, pe Vârful Sterpu

Val de praf saharian peste județul Sibiu

Fată de 15 ani din Sibiu, dispărută

CSC Șelimbăr s-a despărțit de trei jucători

Bărbat dispărut din Miercurea Sibiului

Bărbat dispărut din Sibiu

Crosul Agnitei promite o seară de neuitat

Anunț important de la Ministerul Culturii