spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Se restituie taxa de poluare pentru autoturisme

Știri din Județ

Publicitate

Ordinul comun al ministrului mediului, apelor și pădurilor și al ministrului finanțelor nr. 1.303/2023, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 342 din 24 aprilie 2023, aprobă Normele metodologice de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 93/2022 privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și timbrul de mediu pentru autovehicule, precum și a modelului și conținutului unor formulare.


Potrivit acestor norme, contribuabilii care au achitat taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau, după caz, timbrul de mediu pentru autovehicule și care nu au beneficiat de restituire pot solicita restituirea acestora, indiferent de momentul plății taxelor. Restituirea se poate face prin cale administrativă, prin cerere adresată organului fiscal central din subordinea ANAF, competent în administrarea creanțelor fiscale datorate de contribuabil. De asemenea, se poate solicita restituirea dobânzilor datorate pentru perioada cuprinsă între data perceperii și data restituirii.

Termenul de depunere a cererilor de restituire este de 5 ani, începând cu data intrării în vigoare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 93/2022, respectiv 29 iunie 2022.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?