spot_img
20.2 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

ADI ECO Sibiu continuă acțiunile de informare și conștientizare în școlile sibiene

Știri din Județ

Publicitate

Vizitele în școli, activitățile de ecologizare și proiectele de conștientizare, a continuat și în luna aprilie a acestui an. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Eco Sibiu a vizitat Școala Gimnazială “Regina Maria” din Sibiu, Școala Generală din localitatea Nou, comuna Roșia, Școala Gimnazială Nr. 12 Sibiu, Liceul “Gustav Gündisch” din Cisnădie, Școala Gimnazială Nr. 25 Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 8 Sibiu, precum și Școala Generală din Sadu.

Publicitate

Alături de personajele colectării separate în Sibiu: PetRică, Tanti Rezi, BioRel, Mărie-Hârtie și Miticlă, le-au povestit copiilor despre importanța colectării separate a deșeurilor, reciclarea bateriilor, colectarea electrocasnicelor vechi, contribuția la diminuarea cantității de plastic și nu numai.

Maraton al educației de mediu, în Școala Gimnazială „Regina Maria” din Sibiu, în cadrul Săptămânii Verzi

M-am bucurat să constat că elevii sunt deja familiarizați cu noțiunile climatice de bază. Știu ce înseamnă poluarea, cum afectează natura și cum contribuie deșeurile la acest proces. Cunosc diferitele tipuri de deșeuri– ambalajele de plastic, sticlă, hârtie și metal, aparatele electrice defecte, bateriile consumate, deșeurile menajere, resturile alimentare.
Iubesc natura și sunt preocupați de soarta mediului înconjurător, pe care îl știu amenințat. Au participat cu entuziasm la atelier și au adus, cu mândrie, la școală, baterii uzate și aparate electrice mici, pentru a fi trimise la reciclare” – Elena, manager de comunicare Eco Positive.

Vizită la Școala Generală din Nou, comuna Roșia

“Elevii și cadrele didactice ale școlii ne-au invitat să facem cunoștință, să petrecem câteva ore împreună și să vorbim despre colectarea selectivă în Săptămâna Verde.

Am întâlnit aici copii veseli, vorbăreți, pregătiți să ne ajute în demersul nostru important de a ajuta la păstrarea unui mediu înconjurător mai sănătos, mai curat și la economisirea resurselor planetei!

Am învățat împreună culorile specifice ale pubelelor, ce deșeuri punem în fiecare pubelă si am.ajuns împreună la concluzia că, mulți dintre noi nu colectează selecgiv deșeurile din comoditate” – au transmis reprezentanții ADI ECO Sibiu.

Vizită la Liceul Gustav Gündisch Cisnădie, la invitația Primăria orașului Cisnădie, dar și a cadrelor didactice

“Campania de informare și conștientizare a populației asupra importanței colectării selective și-a atins scopul cu ajutorul super eroilor colectării selective atât de apreciați de cei mici.

De data aceasta, preferatul copiilor a fost Biorel, detronându-l pe Petrică, cel care a fost mereu preferatul copiilor.
Să sperăm că acest lucru se datorează faptului că ne dorim să contribuim la diminuarea cantității de plastic care se produce în lume, la refolosirea cât mai ingenuoasă a tuturor deșeurilor de ambalaje și nu în ultimul rând, la creșterea procentelor de reciclare a deșeurilor de ambalaje” – ADI ECO Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer