spot_img
11.2 C
Sibiu
miercuri, 08 mai, 2024
spot_img

Ziua Veteranilor de Război, cinstită la Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Sâmbătă, 29 aprilie 2023, începând cu ora 10.00, structurile militare din garnizoana Sibiu, în colaborare cu administraţia publică locală, Mitropolia Ardealului și Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război – Filiala Sibiu au organizat la „Monumentul Veteranilor” – din Pădurea Dumbrava – Sibiu, ceremonia de depuneri de coroane și jerbe de flori pentru cinstirea memoriei Eroilor Neamului.

Publicitate

Cu oceastă ocazie, poate fi vizitată în perioada 28 aprilie – 3 mai, expoziția foto-documentară organizată de Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război Filiala Sibiu și Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, expusă în cadrul Cercului Militar Sibiu.

La eveniment au luat parte și oficialități ale Sibiului printre care Adrian Bibu, administratorul public al județului Sibiu și Mircea Crețu, prefectul județului Sibiu.

Vizite și cadouri oferite veteranilor de război, în semn de recunoștință

În preajma zilei de 29 aprilie, cadre militare în activitate și în rezervă, împreună cu studenți militari din garnizoana Sibiu, au vizitat veteranii de război din județul nostru.

Au fost momente deosebit de emoționante, în care am putut să ne manifestăm recunoștința față de cei care au trăit realitatea cruntă a celui de-Al Doilea Război Mondial.

Activitatea a făcut parte dintr-o serie de manifestări dedicate „Zilei Veteranilor de Război” și a constituit un bun prilej de a le transmite tuturor bunicilor și străbunicilor noștri multă sănătate, de a-i asigura de respectul pe care îl merită -au transmis reprezentanții AFT Sibiu.

De 15 ani, data de 29 aprilie a devenit Ziua Veteranilor de Război, instituită în onoarea tuturor militarilor care au luptat pentru apărarea independenței, suveranității, integrității teritoriale și a intereselor României.

De asemenea, cu prilejul comemorării veteranilor de război, la nivel național, s-a organizat o campanie de distribuire a unor pachete cadou în semn de recunoștință față de toți veteranii și veteranele, pentru văduvele de război și să aducă o rază de speranță în inimilor lor.

În cadrul acestei campanii, la nivelul garnizoanei Sibiu, au participat și reprezentanți ai Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică:

29 aprilie este Ziua Veteranilor de Război, o zi la fel de importantă ca Ziua Națională, o zi în care trebuie să ne amintim că pământul românesc e udat de mult sânge, că fiul sau fiica cuiva nu s-a mai întors niciodată acasă de pe front.

La mulți ani, dragi veterani!

Odihnă veșnică celor care s-au sacrificat pentru o țară liberă!

Nu îi vom uita niciodată!

Foto: Daniel Dorobanțu, Ștefania Floarea și Edi Brad

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Ultimul meci acasă pentru CSC Șelimbăr

EDITORIAL: Anul de cotitură pentru Sibiu