spot_img
8.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

USR Sibiu: Peste 250 de familii din județ vor beneficia de stimulentul de casare prin programul Rabla Local (C.P)

Știri din Județ

Publicitate

Filiala Județeană USR SIBIU a transmis către mass-media următorul comunicat de presă:


USR SIBIU, prin intermediul consilierilor locali a reușit să convingă  mai multe primării din județ să se alăture programului privind casarea autovehiculelor uzate. Prin această inițiativă, peste 250 de familii din comunitățile respective vor putea beneficia de stimulentul de casare de 3.000 lei din cadrul programului RABLA LOCAL.

Oamenii au dreptul la o viață mai bună într-un mediu mai puțin poluat. Una din cauzele poluarii aerului o reprezintă traficul auto intens și gazele de eșapament ale autovehiculelor, în special ale celor cu vechime mai mare de cincisprezece ani. Proiectul acesta are menirea protecției mai mari a mediului înconjurător precum și creșterea calității vieții cetățenilor din județul Sibiu.

Prin predarea autovehiculelor uzate spre casare, cu toții contribuim activ la protejarea mediului înconjurător și la înfrumusețarea domeniului public, adesea ocupat de rable pe care nimeni nu le mai folosește. Programul reprezintă totodată un stimul fiscal pentru cei care doresc să renunțe la mașinile vechi din proprietate. 

Stimulentul pentru casare este format dintr-o sumă nerambursabilă de 2.400 lei din Fondul pentru Mediu și o sumă de 600 lei susținută din surse proprii de către primării. Asta înseamnă că se poate beneficia de o sumă totală de 3.000 lei pentru fiecare autovehicul uzat casat.

”Politica este despre a face lucruri concrete, despre a face bine comunității. Banii vin prin Fondul de Mediu, dar dacă  primăria nu se înscrie  în Program, cetățenii din zona respectivă nu vor beneficia de stimulent. Felicit colegii din județ care au depus acest proiect în Consiliile Locale și mă bucur că au găsit deschiderea de a fi susținut de ceilalți consilieri, în condițiile în care USR este peste tot în minoritate. Am avut succes la Turnu Roșu, Șura Mare, Cristian și Tălmaciu. Din păcate, deși colegii l-au depus și la Cisnădie și Alma, proiectul a fost respins. Însă sper ca pe viitor, fiecare edil să înțeleagă de ce e important să avem astăzi grijă de mediu, dacă vrem să existe și mâine și un viitor mai bun pentru copiii noștri.

Prin perseverență și implicare, USR își propune să continue să promoveze astfel de proiecte în beneficiul comunităților locale.”, a declarat Andreea Anghel, vicepresedintă USR Sibiu și consilieră locală în Turnu Roșu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului