spot_img
21.3 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Sibiu: Sebastian Barbu și Bogdan Iancu au câștigat Raliul Harghitei

Știri din Județ

Publicitate

Sebastian Barbu și Bogdan Iancu au început noul sezon din Campionatul Național de Raliuri Betano cu o victorie. Echipajul sibian s-a impus în Raliul Harghitei și este lider și în clasamentul general după prima etapă din 2023.

Publicitate

Sebastian Barbu și Bogdan Iancu, copilotul său, au început sezonul 2023 la Rally Valdinievole e Montealbano, ca parte a programului de pregătire pentru un nou sezon în Campionatul Național de Raliuri Betano. Locul 5 din Italia a fost motivația perfectă pentru a începe în forță Raliul Harghitei, prima etapă din sezonul intern în 2023.

Echipajul sibian a început ziua de vineri, prima a raliului, cu cel mai bun timp pe speciala Bucin, cu un avans de 13 secunde față de echipajul aflat pe locul secund. Sebastian Barbu și-a conservat acest avantaj pe următoarele două probe și a încheiat prima zi din Harghita în postura de lider.

„Mă bucur că am reușit să începem sezonul cu un antrenament, într-un cadru organizat, în Italia, iar rezultatul de acolo ne-a motivat și mai mult să atacăm încă de pe prima probă specială din Raliul Harghitei. Încă din shakedown m-am simțit foarte confortabil la volan și asta s-a văzut și pe probe. A fost o zi bună pentru noi, dar sâmbătă mai avem încă nouă probe speciale așa că trebuie să rămânem concentrați”, a spus Sebastian Barbu, după prima zi din Raliul Harghitei.

Sebastian Barbu a început ziua de sâmbătă cu cel mai bun timp pe speciala Merești, apoi s-a impus și pe ultimele două treceri pe proba Lueta, asigurându-și victoria în Raliul Harghitei.

„A fost o zi lungă cu un duel foarte strâns pe fiecare probă unde cea mai mică greșeală te puea scoate din joc. Am avut un ritm bun pe tot parcursul zilei cu un sprint pe final care ne-a ajutat să câștigăm raliul. Victoria din prima etapă a sezonului este recompensa pentru munca depusă de întreaga echipă de aproape patru ani. Această muncă susținută începe să dea rezultate și victoria obținută acum este meritul fiecărui membru al echipei noastre. Cu toate că sacrificiile pe care le facem sunt extreme noi o să mergem mai departe și îmi doresc să continuăm la fel și în etapele următoare. Aș vrea să le mulțumesc lui Bogdan Iancu, copilotul meu, lui Stefano Rafanelli și lui Alex Barbu pentru încredere, lui Cătălin Oancea, Octavian Târnovean și Zsolt Patakfalvi pentru răbdare și dăruire, dar și tuturor partenerilor, prietenilor și suporterilor care sunt alături de noi”, a spus Sebastian Barbu, după Raliul Harghitei.

Echipajul sibian este susținut în sezonul 2023 de partenerii: Autosole2.0, Gorgandin, Foerch România, Terra Building, Jifa, EGLO Romania, Yiippi Adrenalin Travel Club, Comindustrial, NaceleUp.ro, Mindsoft și Indsoft.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer

Bogdan Trif (PSD): Alege înțelept! (C.P)