spot_img
6.3 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Ziua Europei: Mesajul Președintei Organizației Municipale PSD Sibiu (C.P)

Știri din Județ

Publicitate

PSD Sibiu a transmis către mass-media sibiană următorul comunicat de presă:


Pentru români, Ziua Europei are o semnificație aparte. Ca membru cu drepturi depline al Uniunii Europene din anul 2007, România a demonstrat că valorile democratice europene sunt parte integrantă a politicii românești.

Societatea românească, după 1989, a arătat imediat Europei dorința de aderare la aceste valori și, din 9 mai 1994, România a obținut statutul de partener asociat al Uniunii Europene.

Cred cu tărie că România a făcut pași importanți în consolidarea statutului său de membru important al Uniunii Europene. Mai ales în contextul internațional actual, în care războiul este la granițele Uniunii. Toate demersurile noastre, ca națiune, pentru întărirea democrației și a valorilor europene trebuie recunoscute astăzi, pe toate planurile, de partenerii noștri europeni. Eforturile noastre trebuie să se reflecte în aderarea rapidă la Spațiul Schengen, un nou pas important pentru români.

De Ziua Europei, trebuie să ne amintim de efortul uriaș de război făcut de România, la mijlocul secolului trecut. Dar și de chinurile îndurate de poporul român timp de jumătate de secol după aceea, sub regimul comunist. Revoluția din decembrie 1989 a arătat clar voința populară spre integrare cu valorile europene.

Sibiul a marcat, în ultimii peste 30 de ani, pași importanți în demonstrarea acestor valori europene: de la statutul de Capitală Culturală Europeană, la întâlnirea șefilor de stat și de guvern din Consiliul European informal, până la găzduirea Comandamentului Sud-European al NATO. Sibiul poate reprezenta, în viitor, un etalon pentru România, în promovarea viziunii și a valorilor europene prin politici publice dedicate cetățenilor și realizate împreună cu aceștia.


La mulți ani, Europa!

Barac Laura Ionela
Președinte Organizația municipală Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă