spot_img
8.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Spectacolul KOMOREBI ajunge și la Sibiu, la Teatrul Gong

Știri din Județ

Publicitate

Spectacolul performativ „KOMOREBI. Lumina care se filtreaza printre copaci”, creat de compania Vanner Collective pe textul dramaturgei Raluca Manescu, isi propune sa demaste masculinitatea toxica si fuga barbatilor din fata propriilor emotii si frici si va putea fi vazut pe 11 mai, de la ora 18:00, la Teatrul GONG din Sibiu. Accesul la eveniment (pe baza rezervarii la ticketing@teatrulgong.ro) este GRATUIT.


Vanner Collective a inceput in 2020 un demers de a aduce in constiinta publicului masculin importanta vulnerabilitatii si asumarii emotiilor in randul barbatilor, ca pas esential catre dezvoltarea adultului si viitorului parinte.

„KOMOREBI. Lumina care se filtreaza printre copaci” prezinta drumul initiatic al unui barbat, in lupta cu Frica. Este o poveste invaluita de dragoste, umor si curaj despre traume deconstruite, despre iubire si acceptare, o disectie actuala a parcursului catre sine si a impactului pe care il are descoperirea adevaratului chip ascuns sub masti fabricate.

In cadrul editiei proiectului din 2023, Vanner Collective a organizat patru ateliere online de scriere creativa si limbaj vizual cu doi profesionisti din lumea filmului, scenarista Raluca Manescu si regizorul Nicolae Constantin Tanase, gratuite si destinate adolescentilor cu varste intre 14 si 19 ani.

Materialele video rezultate in urma atelierelor vor fi incluse intr-un colaj video pe tema masculinitatii toxice, ce va fi vizionat, alaturi de spectacole, in cadrul comunitatilor din Braila, Constanta, Ploiesti si Sibiu in luna mai iar adolescentii creatori vor fi invitati si la o sesiune de discutii cu spectatorii. O parte dintre textele lucrate in cadrul atelierelor va sta la baza unei piese de teatru care va fi transpusa ulterior intr-un spectacol de teatru sonor.

Discutia de la finalul reprezentatiei va fi moderata de psih. Silvia Ciubotaru (Guta), coordonatoarea proiectului In a Relationship, un proiect de educatie impotriva abuzurilor dedicat tinerilor. Silvia Ciubotaru a absolvit Psihologia la Universitatea Bucuresti si s-a specializat in psihoterapie experientiala. Lucreaza de peste 17 ani in proiecte de educatie si cultura pentru tineri, cum sunt Ideo Ideis sau In a Relationship.

Conceptul spectacolului le apartine Denisei Nicolae si lui Liviu Romanescu. Performerii sunt Denisa Nicolae, Liviu Romanescu si Teodora Velescu. Coregrafia si miscarea scenica apartine Teodorei Velescu, muzica originala din spectacol este creata de Mihai Dobre, scenografia si costumele de Elena Gheorghe, iar mastile de Elena Gheorghe, Cristina Milea si Tudor Lucanu. Oana Puscatu s-a ocupat de pregatirea muzicala. Universul sonor si light designul sunt create de Alexandros Raptis.

Proiectul este initiat de Vanner Collective alaturi de partenerii Centrul Replika, Teatrul „Maria Filotti”, Teatrul de Stat din Constanta, Teatrul pentru copii si tineret „Imaginarium”, Teatrul GONG Sibiu,  DEPREHUB / Happy Minds, Fundatia Friends for Friends, Asociatia A.L.E.G., Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucuresti.

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Bucuresti FM, IQads, Spotmedia, B365.ro, Suplimentul de Cultura, Observator Cultural, Ziarul Metropolis, Liternet, Bookhub, Revista Golan, Happ.ro, GoNEXT, Munteanu, Sibiu 100%, Sibiu Independent, Sibiul in imagini, Revista Euphorion.

Proiect co-finantat de AFCN.

Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia administratiei fondului cultural national. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului