spot_img
20.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Spitalul județean Sibiu, pregătit pentru tratamentul modern al AVC. Așteaptă răspunsul Ministerului Sănătății

Știri din Județ

Publicitate

Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, a anunțat astăzi că Spitalul județean Sibiu este pregătit cu aparatură și specialiști pentru tratamentul accidentului vascular ischemic (AVC) printr-o tehnică modernă. Este al cincilea spital din țară care poate face asemenea intervenții. Dar de 5 luni așteaptă ca Ministerul Sănătății să aprobe intrarea în Programul național și decontarea costurilor.


Au fost duși medici la formare în Strassbourg, Franța timp de doi ani, sub îndrumarea medicului Monica Mănișor, un reputat medic ce aplică deja în Franța acest tratament revoluționar. Consiliul Județean Sibiu a asigurat aparatura și materialele de laborator necesare pentru primele intervenții. Deja din cele 10 intervenții efectuate, 9 au fost de succes, ceea ce trece cu mult de rata de succes media internațională, care este de 50%.

Dacă în faza incipientă Spitalul Județean Sibiu, prin Consiliul Județean a asigurat dotările, formarea și primele intervenții, pe termen lung este nevoie de trecerea tratamentului în Program Național, decontat de Casa de Asigurări de Sănătate. Cîmpean a precizat că pentru costurile consumabilelor pentru primele intervenții s-a apelat și la sponsorizări din comunitate.

Deși Spitalul Județean Sibiu a cerut Ministerului Sănătății încă de la finele anului trecut intrarea în program național, ministerul a evitat un răspuns. La peste 5 luni de la adresa înaintată Ministerului, aceștia nici nu s-au sinchisit să răspundă. Intervenții similare se fac în țară la București, Timișoara, Târgu Mureș și Suceava.

Ținând cont că în România sunt raportate, în medie, zilnic 178 de AVC-uri, acest tip nou de tratament trebuie să reprezinte o prioritate pentru Ministerul Sănătății, crede Daniela Cîmpean.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă