spot_img
9.1 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Muzeul ASTRA din Sibiu are un nou logo și site. Cât a costat

Știri din Județ

Publicitate

Managerul Muzeului ASTRA din Sibiu a prezentat vineri, într-o conferință de presă, noul logo al instituției. Realizat de o firmă din județul Sibiu, acesta pare simplu, dar combină elemente tradiționale: dintele de lup și torsada, după cum argumentează managerul.


Torsada este un element arhitectonic tradițional care imită frânghia răsucită. Aceasta alături de dintele de lup, alt element vechi tradițional, formează noul logo al Muzeului ASTRA din Sibiu. MA sau AM, rezultă din noul logo stilizat, care este deja folosit de muzeu.

Noul logo al Muzeului ASTRA din Sibiu

„Logo-ul muzeului este inspirat din cele mai vechi timpuri. Sunt două elemente decorative care se găsesc pe ceramica din neolitic, pe textilele din perioada medievală, pe lemnul din perioada medievală până în contemporaneitate. Vorbim de motivul dintelui de lup și motivul torsadei. Cele două motive le regăsim, în special, în lemn pe porțile gospodăriilor din Ardeal până în Oltenia, din Crișana până în Dobrogea. Practic, reprezintă chintesența crezului celor care locuiesc pe aceste meleaguri vis-a-vis de protecție, divinitate și frumos”, a declarat Ciprian Ștefan, managerul muzeului.

Logo și site la pachet

Ciprian Ștefan a recunoscut că a contactat direct o firmă sibiană pentru realizarea logo-ului, brandingului și refacerea site-ului. Totul la pachet a costat 90.000 de lei, deși în conferința de presă managerul Ciprian Ștefan a anunțat suma de 80.000 de lei. Firma câștigătoarea nu este plătitoare de TVA. Site-ul este momentan doar în limba română, dar va fi tradus și în engleză. Acesta va conține și un magazin online, care va fi lansat după achiziția unui soft special, separat.

Firma anunțată de manager, care a lucrat cu echipa de marketing a muzeului, este CoffeeHouse Marketing Agency. Conform datelor oficiale firma este înregistrată sub numele Coffeehouse Projects Srl în Șeica Mică și are un angajat fiind controlată de Ioan Radu Nemeș. Contractul este public pe SEAP și reprezintă mai mult de jumătate din cifra de afaceri anuală realizată de firmă în 2021.

Ca o coincidență, soția managerului Ciprian Ștefan este tot din Șeica Mică, unde a moștenit terenuri agricole și o casă, conform declarației de avere a managerului Muzeului ASTRA. Acesta a declarat pentru SIBIU INDEPENDENT că a văzut un alt site realizat de firma respectivă și i-a contactat pentru a implementa și la muzeu. Managerul se declară foarte mulțumit de calitatea produsului final și de prețul mic obținut.

VIDEO: Ciprian Ștefan, manager

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri