spot_img
20.2 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Vernisajul expoziției Sibiu Bike Show din Promenada Mall

Știri din Județ

Publicitate

Transcriere declaraţiile de presă ale lui Ovidiu Popârţan, de după vernisajul expoziţiei Sibiu Bike Show Promenada Mall:

Publicitate

„Avem în momentul de faţă opt motociclete, o să le înlocuim pe parcursul celor două săptămâni de expoziţie.”

„Fiecare motocicletă este unicat, unele dintre motociclete sunt construite de la zero.”

„Valoarea este greu de estimat. Triumph-ul este o motocicletă extrem de rară, nu s-au produs nici măcar 200 de unităţi, fiecare unitate a fost un experiment. La ora actuală dacă mai sunt zece în lume. (…) Ca şi piese am căutat în toată lumea, să adun atâtea componente, a fost foarte greu. (…) Nicio motocicletă de aici nu cred că este sub 10.000 de euro. (…) În lume mai sunt zece bucăţi (Triumph GP 500). Am văzut la 24.000 de euro, una pe Internet. Motocicletele britanice care vin din anii 1940-1950, cele sport, sunt nişte motociclete unice. Aceasta o consider piatra de temelie a scenei britanice moto. Motocicleta aceasta este construită pe vremea când, motociclismul era sportul extrem, atunci când constructorii erau motociclişti, erau entuziaşti, puneau caii putere pe primul loc, nu existau frâne, nu existau cauciucuri, tehnologia aceasta era la început, era chiar o bombă pe roţi, motocicleta, interesau doar caii putere.”

„Avem aici expus un Kawasaki din Sibiu, care este făcut pentru curse, de un club din Sibiu, care participă la competiţiile de motociclism viteză.”

„Deocamdată eu am două (motociclete n.r.) aici. Când mi-am luat prima motocicletă, nu mergea, în anii 1990 nu puteai să îţi cumperi o motocicletă, trebuia să te duci la un bătrân, să iei o epavă şi să o reanimezi. Şi asta am făcut şi asta fac şi acum. Aveam 14-15 ani când mi-am luat prima motocicletă, nici nu ştiam ce presupune. Aveam vecini motociclişti, eu am fost vecin cu Ionel Pavel, campionul nostru la motocross şi dirt track, cu Andy Fazekas, care este aici şi ne susţine. Am fost prieteni din copilărie, îl vedeam cu motocicleta şi mă uitam după el, ca după avion. Visul meu, visul tuturor prietenilor mei era să avem o motocicletă. Nefiind piaţă aici, importurile fiind foarte restrânse, am avut singura şansă să ne construim una. Asta am făcut şi încă mai facem. Cea mai mare provocare pentru mine, în materie de motociclism a fost Triumph GP 500, din cauza la tot ce presupune motocicleta: motocicletă britanică, niciun şurub nu se deschide cu cheie normală şi nu are un filet normal. Fiind o motocicletă foarte rară, nu se găsesc piese, trebuie fie construite, fie făcute săpături puternice ca să le găsim.”

„La mine acasă am piese peste tot, în pod, agăţate pe pereţi şi în pivniţă, în casă, în faţa casei.”

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer