5.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Prefectura Sibiu: Ședința Comisiei de Dialog Social

Știri din Județ

Azi, 16.05.2023, prefectul județului Sibiu, domnul Mircea Dorin Crețu a prezidat ședința Comisiei de Dialog Social. La ședință au mai participat și domnul Mihai Iulian Dodu, secretar de stat al Secretariatului de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989, doamna viceprimar Corina Bokor și domnul Vlad Vasiu, vicepreședinte al Consiliului Județean Sibiu.


De asemenea, au participat și reprezentații Asociației pentru Cinstirea Eroilor Martiri Sibiu, ai Asociației Sibiu Decembrie 1989 și ai Asociației Răniții Revoluției 22 Decembrie 1989.

Întâlnirea s-a desfășurat printr-un dialog deschis între reprezentanții instituțiilor publice locale și reprezentanții asociațiilor și organizațiilor revoluționarilor din Sibiu.

În cadrul ședinței au fost discutate subiecte care privesc întocmirea programului de comemorare al eroilor Revoluției din 1989, scutirea de impozit pe locuințe și autoturisme a revoluționarilor dar și reabilitarea monumentelor dedicate eroilor din Decembrie 1989.

Reprezentanții asociațiilor de revoluționari și-au prezentat dorința de a fi asigurate, în apropierea sediilor acestora, locuri de parcare pentru persoanele cu handicap dar și acordarea de sprijin financiar din partea autorităților locale pentru renovarea și reamenajarea sediilor în care asociațiile își desfășoară activitatea.

Un alt subiect dezbătut în desfășurarea ședinței a fost reabilitarea monumentelor și a plăcilor comemorative aflate la intrarea și în orașul Sibiu.

La finalul întâlnirii, prefectul județului Sibiu, domnul Mircea Dorin Crețu a propus stabilirea unei noi întâlniri în acest sens, pentru data de 5 iulie, încurajând dialogul constructiv între administrația publică locală și reprezentanții asociațiilor revoluționarilor, scopul comun fiind comemorarea și cinstirea eroilor Revoluției din 1989.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș