19.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Racovița: Aniversare de 580 de ani de atestare documentară

Știri din Județ

Primăria și Consiliul Local Racovița, în parteneriat cu Consiliul Județean Sibiu au organizat duminică, 21 mai 2023, manifestări religioase, culturale și artistice cu prilejul aniversării a 580 de ani de când localitatea Racovița a fost atestată documentar.

Prima atestare documentară a satului — 22 mai 1443 — se regăsește în actul de danie prin care voievodul Ioan de Hunedoara a donat lui Simion Magnus, castelanul Tălmaciului precum și urmașilor săi, jumătate din Racovița de astăzi.

Duminică, în cadrul evenimentului “Racoviță- File de istorie” s-au realizat mai multe momente începând cu slujba religioasă de la Biserica Ortodoxă, Ceremonie Militară și depunere de coroane cu participarea Detașamentului de Onoare al Garnizoanei Sibiu și a Fanfarei Militare, parada romană a Asociației Castrum Novis, Vernisajul “Racovița- File de istorie”, slujba religioasă de binecuvântare pentru cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie și, în final, Balul Portului Popular, la care invitată specială a fost doamna cântecului patriotic- Veta Biriș. În cadrul balului au fost aniversate și premiate cuplurile de aur ale satului Racovița. Seara s-a încheiat cu un superb foc de artificii.

“Mulțumim tuturor racovicenilor pentru susținere! Mulțumim tuturor sponsorilor pentru sprijinul acordat și tuturor angajaților Primăriei Comunei Racovița pentru implicare și dăruire! La mulți ani Racovița, la mulți ani racoviceni!” – au trimis reprezentații pe pagina de Facebook.

Evenimentul a fost realizat de către Primăria și Consiliul Local Racovița în parteneriat cu Consiliul Județean Sibiu, finanțat prin Agenda Culturală a Județului.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc