Eleva Daria Alexandra Dragomir, coordonată de profesorul Iulian Ţicală de la Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Sibiu a obţinut premiul doi la secţiunea Muzică Uşoară, la prima ediţie a Concursului Naţional de Interpretare „Ilie Micu”, care a avut loc marţi seara, pe scena Cercului Militar.
La concursul de la Sibiu au participat 13 concurente din Sibiu, Alba Iulia, Brăila, Cluj-Napoca, Olt, Oradea, Târgu Jiu şi Suceava.
„Mă bucur foarte mult că într-o competiţie atât de strânsă, am reuşit să facem faţă cu brio. Mă bucur foarte mult şi pentru ea, pentru evoluţia ei şi mai departe să sperăm că tot la fel vom merge pe podium, oriunde ar fi”, a declarat profesorul Iulian Ţicală.
Premiul obţinut de Daria Alexandra Dragomir la Sibiu este primul la un concurs naţional. Pasionată iniţial de arte plastice, Daria a decis să se urmeze cursul de canto muzică uşoară. Eleva profesorului Iulian Ţicală, îi îndeamnă pe toţi cei pasionaţi de artă, să se înscrie la Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Ilie Micu”.
„Eu sunt foarte fericită. Este primul premiu la un concurs naţional. (…) Îi susţin pe toţi să se înscrie la Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Ilie Micu” din Sibiu, pentru că pentru mine a fost o schimbare radicală şi mi-a deschis atâtea drumuri la care nici nu m-aş fi gândit înainte. Înainte eram pasionată de zona plastică a artei, dar mi s-au deschis mult prea multe drumuri şi chiar mă bucur că am urmat calea aceasta”, a spus Daria Alexandra Dragomir, după festivitatea de premiere.
Premiul întâi a fost acordat elevei Briana Andreea Magdaş de la Şcoala de Arte „Francisc Hubic” din Oradea. Briana a fost invitată să cânte în recital la ediţia de anul viitor a festivalului sibian.
„Mulţumesc frumos pentru premiu, pentru că m-aţi ascultat. Mulţumesc frumos organizatorilor şi juraţilor. A fost o experienţă minunată şi abia aştept să mă întorc la anul”, a promis Briana Andreea Magdaş.
Alina Vintilă, directorul festivalului şi al Şcolii Populare de Arte şi Meserii „Ilie Micu” din Sibiu a apreciat că a fost un concurs în care s-au întrecut „voci de excepţie, care au impresionat”.
„La Sibiu a fost un concurs cu tinere voci, cu voci de excepţie, care ne-au impresionat nu doar pe noi, ci şi juriul. (…) Voci excepţionale, voci care promit şi care sunt convinsă, în cel mai apropiat viitor vor ajunge nume sonore în muzica uşoară românească şi nu numai. Le felicit pe fiecare în parte, le doresc succes în noul drum”, a arătat Alina Vintilă, director al festivalului.
Preşedintele juriului şi directorul Casei Studenţilor din Sibiu, Liliana Popescu, a declarat că oraşul avea nevoie de un asemenea festival.
„Vreau să felicit organizatorii pentru demararea acestui festival foarte frumos. Lipsea Sibiului aşa ceva”, a subliniat directorul Casei a Studenţilor Sibiu şi preşedinte al juriului, Liliana Popescu.
Concursul Naţional de Interpretare Vocală „Ilie Micu” de la Sibiu continuă miercuri, de la ora 16.00, cu Concursul de Muzică Populară. După concurs vor susţine recitaluri: Mariana Anghel, Luminiţa Dejan, Anca Branea, Aurora şi Săndel Mihai, Adrian Neamţu şi Traian Stoiţă. Pe scena de la Cercul Militar din Sibiu vor urca elevii din Clasa de canto muzică populară, coordonaţi de profesoara Mariana Anghel, Clasa de instrumente de suflat, profesor Adrian Grecu, Clasa de jocuri populare din Tălmaciu, profesor Ciprian Barb şi Clasa de jocuri populare din Arpaşu de Jos, profesor Olesea Sas.
Miercuri, 24 mai, la Cercul Militar din Sibiu mai are loc şi o expoziţie de Artă Tradiţională.
Festivalul Concurs Naţional de Interpretare Vocală „Ilie Micu” din Sibiu este organizat de Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Ilie Micu”, cu sprijinul Consiliului Judeţean şi al partenerilor: Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Cercul Militar, Direcţia Judeţeană pentru Cultură.
Partenerii media ai evenimentului sunt: Tribuna, Mesagerul de Sibiu, City FM, Eveniment TV Regional, Sibiu 100%, Sibiul Azi, TV Alpha Media, Sweet TV, Strada Cetății, Sibiul Bun, Opinia de Sibiu, Sibiu Independent, Hermannstädter Zeitung.