spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 25 mai, 2024
spot_img

Spectacol caritabil pe scena Centrului Cultural ”Ion Besoiu din Sibiu, dedicat familiilor monoparentale

Știri din Județ

Publicitate

Spectacolul caritabil „Împreună în timp” va avea loc joi, 1 iunie, începând cu ora 16:00, pe scena Centrului Cultural ”Ion Besoiu”, cel mai mare spațiu de spectacole din Sibiu, modernizat la înalte standarde tehnice și de confort pentru public, cu săli prevăzute cu locuri pentru persoanele cu dizabilități. Va fi primul din seria evenimentelor caritabile intergeneraționale organizate, la nivel național, de către Asociația POT SĂ AJUT. Accesul la eveniment este gratuit și se va face pe bază de invitație.

Publicitate

Cei care doresc să confirme participarea, sunt rugați să trimită un e-mail cu numele copilului și al aparținătorului la: events@potsăajut.ro.

În România sunt peste 272.000 de familii monoparentale, iar părinții singuri resimt o presiune foarte mare de timp: sunt stresați că nu sunt suficient de mult alături de copiii lor, dar, în același timp, au nevoie să fie integrați pe piața muncii cu normă întreagă pentru a face față cheltuielilor. Astfel, principala provocare pentru aceștia este să poată asigura supravegherea copiilor în condiții accesibile sau să își adapteze programul obișnuit de muncă la programul celor mici. Acestea sunt o parte dintre concluziile studiului „Invizibilii” (www.invizibilii.ro) – parte din proiectul de incluziune financiară și socială adresat grupurilor vulnerabile analizate în cadrul cercetării realizate în 2022, în premieră, la comanda Provident Financial România.

Asociația POT SĂ AJUT, în parteneriat cu Asociația Provident pentru Educație, continuă seria acțiunilor umanitare, de data aceasta vizând în exclusivitate familiile monoparentale din județul Sibiu. Spectacolul intergenerațional „Împreună în timp” este o inițiativă caritabilă destinată atât copiilor, cât și părinților sau bunicilor acestora. Evenimentul va fi o experiență interactivă cu totul aparte pentru public, invitat special fiind artistul Walter Ghicolescu, cadru didactic foarte îndrăgit de sute de copii și, în egală măsură, de adulți, fiind prezent de peste 20 de ani pe scena muzicii folk românești.  

„Evenimentele intergeneraționale reduc problemele de izolare socială și oferă noi roluri tuturor celor implicați, permițând diferitelor generații să se reunească, să învețe unele de la altele. Fiecare individ, copil sau adult, este capabil să servească drept profesor, mentor sau chiar bunic/nepot pentru cineva care altfel nu ar avea această legătură. Luna aceasta aniversăm 7 ani de acțiuni pentru comunitate, iar cel mai frumos mod de a sărbători este cu Oameni și pentru Oameni. Le mulțumim partenerilor noștri și ne bucurăm nespus că, împreună în timp, putem oferi o zi altfel familiilor monoparentale din județul Sibiu”, afirmă Gabriela Stoian, Președinte Asociația POT SĂ AJUT.

„Misiunea noastră este să susținem și să facilităm incluziunea financiară. Tocmai de aceea, oferim soluții de finanțare și acelor categorii de români care, altfel, ar putea fi excluși din oferta altor instituții financiare. Credem că rolul nostru în comunitate este și trebuie să fie mai mare de atât. Proiectul Invizibilii nu este doar o constatare a problemelor cu care milioane de români din grupuri vulnerabile se confruntă, ci un demers prin care ne dorim să găsim soluții și să dăm o mână de ajutor. Suntem conștienți că familiile monoparentale se luptă adesea cu dificultăți financiare, emoționale și logistice, iar acestea pot avea un impact semnificativ asupra dezvoltării și stabilității copiilor. De aceea, ne dorim să fim o sursă de sprijin și inspirație pentru aceste familii.” a spus Florin Bâlcan, Director General Provident Financial România.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Tunisian bătut la Sibiu. Autorii: trei sibieni!

Daniel Natea, aur la judo, la Jocurile IPA