17.4 C
Sibiu
sâmbătă, 27 iulie, 2024

Zeci de premii pentru tinerii artiști ai României, decernate la Sibiu

Știri din Județ

Concursul de arte plastice Hans Hermann și-a decernat astăzi premiile la galeria Uniunii Artiștilor Plastici din Sibiu. Organizat de Liceul de Artă Sibiu alături de Fundația Svasta, concursul a a juns la a XIII a ediție. Dintre sutele de participanți la diferitele categorii de vârstă și secțiuni au fost anunțați câștigătorii.


Călin Băban, fostul director al Liceului de Artă Sibiu și inițiatorul concursului alături de reprezentanții Fundației Svasta a citit premiile și le-a înmânat celor prezenți. Majoritatea premiilor au mers la elevi din diferite școli din țară. Acestea au fost, în principal, pentru elevi de la școlile de artă, dar o secțiune a fost și pentru învățământul de masă.

Publicitate

Fundația Svasta a oferit celor din școlile de artă premianți, vouchere pentru achiziția de materiale pentru arte plastice.

Fundația SVASTA a fost înființată în anul 2007 de către Iulian SVASTA și Mihai SVASTA. Aceștia au decis ca activitățile non profit realizate inițial în cadrul uneia dintre primele firme românești de consultanță: SVASTA Consult SRL București, în care cei doi membrii fondatori au fost acționari, firmă care a fost prezentă pe piața românească din anul 1993, să fie dezvoltate în cadrul unei entități distincte care să beneficieze la aceea dată de sprijinul logistic, de know-how-ul și de resursele umane ale firmei.

Premii oferite de Svasta

La această ediție, 22 de elevi cu premii au fost răsplătiți cu vouchere fiecare în valoare de 300, 200 și 100 de lei. Cei mai buni artiști desemnați de comisie au primit și un notepad.

Directoarea Liceului de Artă Sibiu, Daniela Avrigean a declarat că se mândrește cu elevii liceului și rezultatele deosebite care le obțin la olimpiade naționale și diferite concursuri. Iar organizarea acestui concurs național duce numele Liceului de Artă Sibiu în toată România.

VIDEO: Călin Băban prezintă premianții

Lista completă a câștigătorilor o puteți accesa aici.

GALERIE FOTO:

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr l-a cedat pe Visic