spot_img
10.9 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Cursa de rățuște revine la Sibiu de 1 iunie

Știri din Județ

Publicitate

Rotaract club Sibiu organizează cea de a 6-a ediţie a proiectului caritabil Cursa de Rățuște de ziua copilului.


Ca în fiecare an, începutul verii îi aduce pe sibieni pe malul râului Cibin pentru a lua parte la evenimentul caritabil „Cursa de răţuşte”, organizat de Rotaract Club Sibiu. Rotaract Club Sibiu se implică din anul 1997 cu energie şi entuziasm în viaţa comunităţii prin programe educaţionale, acţiuni umanitare, ecologice şi artistice şi are la baza tineri cuprinşi cu vârste intre 18 şi 31 de ani, determinaţi să contribuie la dezvoltarea continuă pe plan local prin voluntariat. 

Anul acesta, „Cursa de răţuşte” ajunge la ediţia cu numarul 6. Evenimentul va avea loc joi, pe data de 1 Iunie, începând cu orele 13:00. Cele 4000 de răţuşte colorate vor lua startul de pe Podul Neculce, iar linia de sosire va fi la următorul pod invecinat cu Piaţa Cibin. Cursa oficială va fi precedată de o cursa mică, cea a sponsorilor şi partenilor celor de la Rotaract Sibiu din acest an. Aşadar, pentru locul 1 al „Cursei Sponsorilor” se vor duela GLS, Bearing Point, Boromir, Misam, Schwarz Gruppe, Trans Agape, Ropardo, Consilo WEB, Aria şi Sidra. 

Pentru a achiziţiona o răţuşcă virtuală, ce va lua startul fizic pe râul Cibin, trebuie doar să intri pe site-ul https://www.rotaractsibiu.ro/shop/ , să adaugi în coş numarul dorit de raţe, iar la final dupa achitarea sumei, vei primi pe email biletele de participare. Preţul unui bilet este de doar 10 RON, iar cei ce nu reuşesc să „adopte” o răţuşcă din mediul online, o pot face şi fizic, contactând unul din membri clubului Rotaract Sibiu. Fiind prima zi de vară şi automat zi ai tuturor copiilor, clubul sibian pregăteşte multe surprize şi jocuri pentru cei mici înaintea startului competiţiei.

La finalul întrecerii celor 4000 de răţuşte, doar una va putea fi câştigătoare, iar norocul posesor al răţuştei câştigătoare va fi premiat cu 500 de euro, premiu oferit de sponsorii oficiali ai acestui eveniment.

Toţi banii stranşi în urma vânzărilor de bilete şi a donaţiilor, se vor îndrepta către Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Terezianum, bani ce vor contribui la retehnologizarea atelierului de panificaţie unde activează zilnic zeci de tineri pasionaţi de domeniul alimentar. Acest sprijin pentru zona educaţiei este susţinut de întreaga familie Rotary Sibiu, aducând cele 3 cluburi de pe plan local la un punct comun şi cu un plan bine definit. 

Anul acesta „Cursa de răţuşte” va avea loc concomitent in 5 orase mari din ţară: Sibiu, Cluj, Bucureşti, Timişoara şi Iaşi pe data de 1 iunie, de ziua copilulului ocazie cu care îi aşteptăm pe cei mici alături de parinţi în număr cât mai mare să ia parte la cea mai amuzantă cursă caritabilă şi totodată să se bucure de surprizele pe care le-am pregatit pentru ei. ” , a declarat Mihai Rusu, Preşedintele Rotaract Club Sibiu.

Mai mult detalii găsiţi pe Facebook şi Instagram pe paginile oficiale Rotaract Club Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda