26.2 C
Sibiu
sâmbătă, 22 iunie, 2024

ULBS, a doua universitate din țară în clasamentul „Educație de calitate”

Știri din Județ

Locul 4 la nivel național în clasamentului Times Higher Education Impact Ranking 2023 și locul 2 în România privind evaluarea obiectivului „Educatie de calitate”, acestea sunt recentele rezultate obținute de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu în clasamentul publicat ieri de prestigioasa revistă britanică Times Higher Education (THE). La nivel global, evaluarea pe ansamblu a situat ULBS în primele 401-600 universități din lume în ceea ce privește implicarea în activități specifice dezvoltării durabile și pe locul 55 în clasamentul care analizează „Obiectivul 4 – Educație de calitate”.

Criteriile de evaluare ale clasamentului Times Higher Education Impact Ranking 2023 vizează 17 obiective de dezvoltare durabilă incluse în Agenda 2030 a Organizației Națiunilor Unite și calibrează indicatori care integrează evaluările a patru domenii importante: cercetare, administrație, comunicare, activitate didactică. Aflat la cea de-a cincea ediție, clasamentul Times Higher Education Impact Ranking 2023 include 1591 de universități din 112 țări.

Publicitate

„ Suntem onorați să vedem numele universității noastre atât de sus în clasamentul național, alături de alte instituții prestigioase. Iată că determinarea de a urma drumul cercetării făcute la nivel de excelență și includerea în activitatea didactică a unor criterii riguroase de evaluare academică consolidează relevanța prezenței noastre în parteneriate de reputație pentru învățământul superior, precum Consorțiul Universitaria și Alianța FORTHEM”, a declarat prof. univ. dr. Sorin Radu, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Conform ranking-ului menționat, universitățile membre ale Consorțiului Universitaria s-au situat astfel: în intervalul 201-300 Universitatea din București, urmată în intervalul 401-600 de Universitatea “Babeș-Bolyai“ din Cluj -Napoca, Academia de Studii Economice din București și Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu.

Și în următoarele intervale regăsim universități membre ale Consorțiului, Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în intervalul 801-1000 și Universitatea ,,Dunărea de Jos” din Galați, în clasamentul 1000+.

Clasamentul integral Times Higher Education Impact Ranking 2023 poate fi accesat aici: https://www.timeshighereducation.com/impactrankings

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Turist salvat de Salvamont Sibiu

Drumeție în Munții Lotrului, pe Vârful Sterpu

Val de praf saharian peste județul Sibiu

Fată de 15 ani din Sibiu, dispărută

CSC Șelimbăr s-a despărțit de trei jucători

Bărbat dispărut din Miercurea Sibiului

Bărbat dispărut din Sibiu

Crosul Agnitei promite o seară de neuitat

Anunț important de la Ministerul Culturii