8 C
Sibiu
joi, 18 aprilie, 2024

Pacient rănit grav după ce a căzut de la etajul trei al secției Neurochirurgie Sibiu

Știri din Județ

Un pacient în vârstă de aproximativ 60 de ani a ajuns intubat și în stare gravă, după ce a căzut de la etajul 3 al secției Neurochirurgie Sibiu, acolo unde era internat.


Conform primelor date, pacientul a ajuns la spital în cursul zilei de 30 mai, cu o plagă fronto-parietală dreaptă, tratată de medicii de la UPU Sibiu. Conform procedurii, s-a realizat și un examen tomografic, fiind detectată o fisură a cutiei craniene. Tocmai de aceea, bărbatul a fost internat pentru supraveghere și tratament. Acesta era perfect conștient, cooperant, nu era agitat psihomotor și nu a prezentat halenă etanolică. Totuși, acum două zile, pe 1 iunie, acesta a căzut, în împrejurări suspecte, de la etajul trei al clădirii. Momentan nu se cunosc alte date, dacă acesta și-a premeditat gestul sau dacă a fost împins de cineva. În urma impactului cu solul, acesta a suferit mai multe traumatisme grave, fiind operat de urgență și internat pe secția ATI.

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu s-a dispus verificarea aspectelor sesizate în vederea stabilirii circumstanțelor în care s-a produs accidentul. Spitalul Județean Sibiu nu a sesizat IPJ SIBIU cu privire la acest eveniment.

Comunicatul de presă al Spitalului Județean Sibiu

„Din primele date și informații disponibile, suntem în măsură să vă comunicăm următoarele: Pacientul a fost adus la spital în cursul zilei de marți 30 mai, cu o plagă fronto-parietală dreapta, care a fost suturată în cadrul Unității de Primiri Urgențe. Examenul tomografic a evidențiat și fisurarea cutiei craniene, motiv pentru care pacientul a fost preluat pentru supraveghere și tratament în cadrul Secției Clinice Neurochirurgie. Subliniem că la momentul prezentării in UPU și în momentul internării pacientul a fost perfect conștient, cooperant, nu a fost agitat psihomotor și nu a prezentat halenă etanolică. Prin urmare nu a fost necesară nicio măsură specifică suplimentară. Pacientul a comunicat permanent cu personalul pe toată perioada internării și nu a existat suspiciune unui posibil sevraj.
In ziua de joi, 1 iunie, în urma reexaminării la Computerul Tomograf s-a evidențiat o evoluție favorabilă. De asemenea, în cadrul vizitelor medicale de la orele 11.00 si 14.00 pacientul a continuat să fie cooperant, comunicativ și fără semne de agitație psihomotorie care se determine măsuri speciale, situație consemnată. de altfel, așa cum am menționat, pe tot parcursul internării.. Ulterior în cursul serii de 1 iunie, pacientul a căzut de la etajul 3 al secției Neurochirurgie, în circumstanțe necunoscute. S-a intervenit de urgență conform protocoalelor și procedurilor și pacientului i s-a acordat primul ajutor, atât de personalul secției și din Unitatea de Primiri Urgențe. Medicul șef al secției a informat conducerea spitalului precum și familia pacientului, cu care a discutat personal. De asemenea, s-a intervenit chirurgical de urgență, pacientul fiind operat de o echipă mixtă (chirurgie – ortopedie). Ulterior bărbatul a fost internat în cadrul secției ATI, intubat. Spitalul urmează să declanșeze o anchetă administrativă pentru a identifica exact toate circumstanțele acestui caz regretabil.”
se arată într-un comunicat oficial emis de Spitalul Județean Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri