spot_img
8.1 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

FOTO: Voluntarii Echipei Galbene, alături de copiii din centrele de plasament, de Ziua Copilului

Știri din Județ

Publicitate

Echipa Galbenă a voluntarilor din PNL Sibiu le-a oferit copiilor din Centrul de servicii „Prichindelul” și Centrul de plasament Gulliver pungi cu bunătăți , mingi, baloane, sucuri, pizza și calculatoare complete oferite de voluntarii Echipei Galbene cu ocazia Zilei Copilului.


„A venit vara și pentru voluntarii echipei noastre. Activitățile noastre au îmbrăcat deja haina estivală. Dacă 1 iunie, Ziua internațională a copilului a fost marcată printr-o multitudine de activități recreative, ne-am gândit că ar fi frumos să venim în completarea acestei zile cu o acțiune de suflet. Anul acesta ne-am îndreptat atenția către copiii din Centrul de servicii „Prichindelul” și Centrul de plasament Gulliver. Am dus cadouri, 30 de pungi cu bunătăți , mingi, baloane, sucuri, fructe, pizza, dar și calculatoare complete cu multifuncțional (scanner, imprimanta si xerox) color cu printare wireless. Ca de fiecare dată am fost răsplatiți cu zâmbete și mulțumiri.

Ziua copilului este despre gingășie, puritate, zâmbete inocente și joacă. Dar vrem să atragem atenția că ziua copilului mai este despre ceva. Este despre drepturi, protecție și șanse egale de dezvoltare. Fiecare copil, indiferent de mediul din care provine, are dreptul la educație, trai decent, servicii medicale de calitate și nu în ultimul rând de o familie stabilă și iubitoare care să-i susțină. Acolo unde această familie lipsește trebuie găsite resurse sustenabile care să răspundă nu doar calitativ ci și predictibil nevoii de formare și mai apoi de integrare optimă și echitabilă a viitorului adult, în fluxul social.
Copilăria nu trebuie irosită în lacrimi și în lipsuri și, sub nicio formă, nu trebuie să fie lipsită de afecțiune, îndrumare corectă și respect. Ocrotirea copiilor aflați în situații mai puțin favorabile este un subiect foarte sensibil care se cere a fi tratat cu maximă responsabilitate. Fiecare dintre noi trebuie să înțeleagă faptul că doar fiind solidari și participând cât mai activ la viața comunitații putem găsi soluții la problemele deloc puține pe care aceasta le are.


Rămânem solidari in fapte bune alături de doamnele Raluca Turcan și Daniela Cimpean – Presedinta Consiliului Judetean Sibiu,alături se care am pus bazele acestei frumoase echipe de suflet” – au transmis reprezentanții Echipei Galbene pe pagina de Facebook.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor