spot_img
11.6 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

FITT: Se pot depune candidaturi pentru titlul de „Sat European de Tineret 2024”

Știri din Județ

Publicitate

„La mine în sat nu se face nimic”

Te regăsești în fraza asta?

Uite cum poți face ca lucrurile să se schimbe:


Guvernanța programului European Youth Village, formată din Asociația pentru Dezvoltare Activă și Go Free – Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile anunță lansarea apelului la candidaturi pentru titlul de „Sat European de Tineret 2024”. Termenul până la care pot fi depuse candidaturile este 30 iunie 2023.
Pentru titlul de Satul European de Tineret 2024 poate candida orice sat sau comună din România. Candidatura va fi depusă de către un grup informal de tineri format din minimum 5 tineri cu vârsta cuprinsă între 15 și 30 de ani, în numele comunei, aceasta fiind susținută de către autoritățile publice din UAT-ul pe raza căruia se află satul sau comuna candidată, prin semnarea unei scrisori de susținere. 

Cel puțin unul dintre tinerii din grupul de inițiativă trebuie să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniți până la data de 30 iunie 2023. Cel puțin trei membri din grupul de inițiativă trebuie să aibă cel puțin 18 ani împliniți până la data de 5 decembrie 2023. 50%+1 dintre membrii din grupul de inițiativă trebuie să aibă domiciliul în comuna care candidează pentru titlu. Depunerea candidaturii constă în completarea online a formularului de candidatură.
În anul în care poartă titlul de Sat European de Tineret, tinerii sunt sprijiniți de comunitatea programului European Youth Village prin activități de mentorat, traininguri și ateliere pentru membrii grupului de inițiativă a tinerilor, atât în ceea ce privește mobilizarea și activitatea altor tineri din comunitate, cât și în accesarea finanțărilor pentru activitățile planificate în sat.

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor pentru titlul de Sat European de Tineret 2024 este 30 iunie 2023, ora 23:59.

Accesează formularul de candidatură AICI

Toate informațiile despre CALENDARUL DE CANDIDATURĂ, PROCEDURA DE CANDIDATURĂ, PRIORITĂȚI PENTRU ANUL 2024, EVALUAREA CANDIDATURILOR etc sunt disponibile în secțiunea APEL #EYV2024.
Aplică pentru titlu și îți vei crea comunitatea pe care ți-o dorești, vei dezvolta satul din faci parte, dar și pe TINE.
Nu aștepta ca lucrurile să se schimbe, fii tu cel/cea care face schimbarea!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă