17.9 C
Sibiu
vineri, 21 iunie, 2024

FOTO: Mediașul a găzduit cea de-a XX- a ediție a Festivalului „Vandorcsizma“

Știri din Județ

Municipiul Mediaș a găzduit în data de 10 iunie 2023 cea de-a XX-a ediție a tradiționalului Festival de dansuri populare maghiare „Vandorcsizma“. Manifestarea a debutat cu o paradă a porturilor populare, până în Piața Corneliu Coposu, unde formațiile au fost întâmpinate de primarul municipiului Mediaș, dl Gheorghe Roman și au susținut un scurt spectacol de dansuri tradiționale.

Evenimentul propriu-zis a avut loc în parcul de la Hanul Greweln, unde publicul a asistat la spectacole ale formațiilor de dansuri populare din diferite zone ale țării și a putut participa la activitățile propuse de către organizatori: târg de produse tradiționale, tir cu arcul, dar și numeroase activități pentru copii. De asemenea, manifestarea a cuprins și binecunoscutul concurs de gătit, la care au participat mai multe echipe, iar doritorii au putut degusta preparatele concurenților, pe parcursul întregului eveniment.

Publicitate

Ediția 2023 a festivalului „Vandorcsizma“ s-a încheiat în prezența unui public numeros, cu două concerte susținute de către formațiile „Dinamic“ și „Beatrice“.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri