spot_img
15.2 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Iordănescu depune plângere penală pentru scurgeri de informații nepublice împotriva publicației sibiene ”Turnul Sfatului”

Știri din Județ

Publicitate

Directorul Camerei de Comerț Sibiu depune plângere penală pentru scurgeri de informații nepublice împotriva publicației sibiene ”Turnul Sfatului” și împotriva redactorului acestei publicații, Deleanu Traian, anunță Avocat Moga Șerban, apărătorul lui Eugen Iordănescu.

Redam mai jos comunicatul de presă:

Publicația locală, ”Turnul Sfatului” din Sibiu a realizat mai multe articole, în care a dat publicității informații nepublice, privind pe dl.Iordănescu Eugen, directorul Camerei de Comerț Industrie și Agricultură Sibiu.  

În conformitate cu dispozitiile articolului 304 din Codul penal: ”Divulgarea, fără drept, a unor informaţii secrete de serviciu sau care nu sunt destinate publicităţii, de către cel care ia cunoştinţă de acestea ” reprezintă infracțiune.

Vom depune plângere penală împotriva publicației locale, Turnul Sfatului, precum și împotriva redactorului articolelor respective, Deleanu Traian.

               În concret:

La data de 26.09.2021 a apărut în publicația Turnul Sfatului un articol despre dl.Iordanescu Eugen, în care se arată în mod tendențios faptul că acesta ar fi subiectul unui dosar penal amplu, cu o presupusă miză de 9 milioane de euro, că ar fi acuzat de infracțiuni economice, că procurorii sibieni ”se spală pe mâini”, însă judecătorii i-ar contrazice pe aceștia.

Datele din dosarul respectiv sunt nepublice, iar judecătorii au decis că nici una din afirmațiile persoanei care a formulat reclamația nu se susține. Ultimul aspect, respectiv constatarea nevinovației domnului Iordănescu, nu a apărut nici în acel articol, nici vreun articol ulterior. Pe de altă parte, procedurile au avut loc în cameră de consiliu, așa cum este regula când un dosar se află într-un stadiu incipient, iar publicitatea acestuia ar putea afecta interesele persoanelor care sunt parte în dosar doar pentru a clarifica aspectele reclamate.

La data de 21.05.2023 a apărut în publicația Turnul Sfatului un alt articol intitulat: ”procurorii investighează terenuri cumpărate ieftin și vândute pe bani buni pentru autostrada Sibiu – Boița”, făcându-se referire la faptul că domnul Iordănescu ar fi fost implicat în vânzarea unor terenuri ale Parcului Industrial Sibiu S.A. În cuprinsul articolului, dl.Iordănescu este acuzat de publicație că ar fi dat ”un veritabil tun” pe bunurile publice. Menționăm că statul nu a formulat nici o acuzație față de clientul meu cu privire la astfel de aspecte. De asemenea, menționăm faptul că Parcul Industrial Sibiu S.A. este o societate privată, neavând în patrimoniu bunuri publice, cum afirmă publicația. Nu în ultimul rând, subliniem că informațiile prezentate de publicație sunt nepublice și confidențiale,  iar o astfel de scurgere de informații este nelegală, nescuzabilă și mai ales tendențioasă, cât timp nu se prezintă întregul context.

  La data de 13.06.2023 a apărut tot în publicația Turnul Sfatului un articol în care sunt prezentate date dintr-un alt dosar cu caracter nepublic, având ca obiect presupusa infracțiune de ”lipsire de libertate”. Publicația află și de acest dosar înaintea clientului meu. Domnul Iodrdănescu nu a fost până la acest moment acuzat de o astfel de faptă și nu a fost nici măcar citat pentru a da lămuriri. Înțelegem că este vorba de o plângere a unei persoane care a mai formulat în trecut numersoase alte reclamații, care s-au dovedit a fi nesusținute în cele din urmă.

Amintim ca nu orice dosar al instanței este public. Atunci când se fac anumite verificari prealabile cu privire la diferite plângeri, procedurile au caracter nepublic, tocmai pentru a proteja intersele cetățenilor. Publicația ”Turnul Sfatului” se erijează într-un fel de judecător al unor dosare în mass – media, care dă diferite verdicte ( proprii sau posibil ca urmare a plăților efectuate de diferite persoane interesate ),  iar acest lucru afecteză bunul mers al justiției, precum și interesele mai multor persoane private.

Nu este firesc, ca intr-un stat de drept, presa să reprezinte o unealtă de presiune și discreditare publică. Dimpotrivă, presa trebuie să reprezinte un organism independent si imparțial și un instrument de informare corectă a opiniei publice.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă