spot_img
20.2 C
Sibiu
sâmbătă, 18 mai, 2024
spot_img

Cinci noi localităţi din judeţul Sibiu vor beneficia de infrastructură de apă şi apă uzată modernizată

Știri din Județ

Publicitate

Apă Canal Sibiu S.A. a semnat luni, 19 iunie 2023, unul dintre cele mai importante contracte ale „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov, în perioada 2014 -2020”, un contract ce va aduce beneficii mult aşteptate de cetăţenii din localităţile incluse în programul de modernizare.

Publicitate

Prin contractul de modernizare, finanţat din fonduri europene, CL11 – Extinderea şi reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare din localităţile Poplaca, Răşinari, Cisnădie, Cisnădioara şi Tocile şi colector ape uzate, cetăţenii din Cisnădioara, vor avea, în sfârşit, atât reţea de apă potabilă (aducţiune şi distribuţie), cât şi reţea de canalizare, la care se adaugă construcţia a 4 staţii de pompare apă uzată.

De asemenea, reţeaua de canalizare a apei menajere din Poplaca va deveni funcțională prin realizarea colectorului de canalizare Poplaca-Sibiu, în lungime de aproximativ 5.5 km. Această lucrare va conține și trei noi staţii de pompare apă uzată şi conducte de refulare cu o lungime totală de peste 1 km. Cetăţenii din Răşinari vor beneficia, la finalul contractului, de extinderea canalizării, cu aproape 2.5 km, la care se adaugă o staţie nouă de pompare apă uzată şi conductele de refulare aferente staţiei, precum şi de o modernizare a reţelei de distribuţie apă potabilă.

APA

În Cisnădie, constructorul va reabilita conducta existentă de aducţiune a apei potabile pe care o va extinde, aşa cum va moderniza şi extinde reţeaua de distribuţie a apei potabile, construind şi două staţii de pompare a apei, pentru susţinerea acesteia. În urma acestor lucrări locuitorii de pe str.Izvorului vor beneficia în sfarșit de apă potabilă și canalizare ape uzate menajere. Canalizarea va fi refăcută şi extinsă, o nouă staţie de pompare apă uzată va fi construită.

Lucrări similare vor fi executate în Tocile, unde, după realizarea lucrărilor de modernizare, localitatea va avea o reţea de distribuţie apă potabilă extinsă cu peste 13 km, reţea care va fi susţinută de o nouă staţie de pompare.

Lucrările de modernizare vor fi realizate de către STRABAG SRL.

Valoarea contractului este de 66.630.336,42 lei fără TVA. Perioada de execuție a lucrărilor este de 30 de luni, la care se adaugă perioada de notificare a defectelor/perioada de garanție, care este de 60 de luni, de la semnarea procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor.

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Brasov, în perioada 2014 -2020” are o valoare totală de peste 225 de milioare de euro, din care confinanţarea Uniunii Europene este de 79,9%. Proiectul de investiţii contribuie la protejarea şi conservarea mediului şi promovarea utilizării eficiente a resurselor, ceea ce ar duce la o creştere inteligentă, durabilă şi favorabilă incluziunii a 26 de Unităţi Administrativ Teritoriale, 19 din județul Sibiu și 7 din județul Brașov, parte din proiect.  

Proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

VIDEO: Promenada Sibiu, raiul hoților

Urs semnalat în localitatea sibiană Avrig

Copaci doborâți de vânt la Sibiu