spot_img
11.3 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

ITM Sibiu: Campanie naţională de control în domeniul construcţiilor

Știri din Județ

Publicitate

În perioada 08.06.2023 – 15.06.2023 s-a desfăşurat Campania națională pentru identificarea cazurilor de munca nedeclarată la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor.

Obiectivele acestei campanii au urmărit cu preponderență identificarea și combaterea muncii nedeclarate și luarea măsurilor care se impun pentru determinarea respectării de către angajatorii care desfășoară activitate în domeniul construcțiilor a prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă, identificarea angajatorilor care utilizează nelegal munca copiilor și tinerilor precum și determinarea angajatorilor de a încheia contracte individuale de muncă pentru persoanele depistate fără forme legale de angajare și de a le înregistra în REVISAL.

În urma controalelor efectuate de inspectorii de muncă la 36 de agenți economici din Jud. Sibiu au fost constatate deficiențe pentru care s-au dispus 30 măsuri de remediere fiind aplicate 8 amenzi contravenționale în valoare de 280.000 lei și un avertisment.

Un număr de 8 angajatori verificați au fost sancționați cu amendă contravențională pentru primirea la muncă a 14 persoane fără a avea încheiat contract individual de muncă în formă scrisă iar un angajator a fost sancționat cu avertisment pentru transmiterea cu întârziere în REVISAL a 5 contracte individuale de muncă.

Tot în cadrul acestei campanii au fost constatate deficiențe pentru alte încălcări ale prevederilor legale, fiind acordate 7 avertismente și 3 amenzi în valoare de 8.300 lei pentru lipsa evidenței orelor de început/orelor de sfârșit a activității, transmiterea datelor în REVISAL cu elementelor contractului individual de muncă pentru care există dovada executării acestuia și neeliberarea adeverinței de vechime la încetarea activități.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă