spot_img
18.1 C
Sibiu
joi, 02 mai, 2024
spot_img

VIDEO-FOTO: „Furnicuțele galbene” protestează la Sibiu. Muncesc zi și noapte pe bani puțini

Știri din Județ

Publicitate

Peste 150 de mașini de taxi s-au aliniat în această dimineață, în cartierul Broscărie din municipiul Sibiu. „Furnicuțele galbene” s-au săturat de concurența neloială, dar și de nepăsarea autoritățior centrale și locale, ce le strivesc cu nepăsare. Mai mult, „le ard cu lupa”! Ba prin amenzi, ba prin reducerea numărului de autorizații eliberate.

Publicitate

Șoferii sunt nemulțumiți de faptul că ei nu au voie să practice tarif dinamic, adică să-l modifice în funcție de oră, anotimp sau stare atmosferică. Ori e ploaie ori senin, este același tarif. În schimb, la ride-sharing, tariful variază în funcție de toate aceste aspecte. Astfel, clienții transportului alternativ sunt induși, câteodată, în eroare și li se percepe tarife mult mai mari. Aceștia sunt de acord că în orice domeniu trebuie să existe concurență, pentru că astfel se ridică ștacheta calității însă din cauza concurenței neloiale, au ajuns să muncească zi și noapte pe bani puțini. Astfel de proteste s-au organizat în mai multe orașse din țară.

Pe cealaltă parte, șoferii de Uber și Bolt au declarat pentru ziarul Sibiu Independent, faptul că respectă exact legislația în vigoare. Aceștia cred într-o piață liberă, oferind servicii premium de transport. Au mașini bune, curate și dotate cu aer condiționat. Datorită aplicației, aceștia refuză rar comenzi și primesc exact prețul calculat automat. Cei mai mulți clienți ai transportului alternativ s-au lovit cel puțin o dată de refuzul taximetriștilor de ai transporta pe distanțe mici sau impunerea unor tarife mult mai mari decât cel standard per kilometru. Aceștia au mai declarat că au casă de marcat pentru plățile cash și plătesc taxe la stat, la CAS și CASS.

„Am ieșit în stradă pentru eliminarea transportului alternativ. Ei nu plătesc taxe ca și noi, nici ITP-ul nu este ca al nostru, ci ca a unei mașini normale. Nu au casă de marcat, nu au metrologie. Au mașini de 10-15 ani, iar autocolant pun doar pe cele noi. Noi le știm prea bine, că le vedem în trafic. Primăria Sibiu ne pune nouă limită de mașini iar la Uber / Bolt nu. Sunt peste 1200 de mașini de ride-sharing iar noi abia mai suntem 300-400.”

În jurul orei 11:00, taximetriștii au pornit în coloană, cu viteză redusă, pe traseul Ștefan cel Mare – C. Negruzzi – C. Noica – Piața Unirii – Andrei Șaguna – Transilvaniei – Bulevardul Victoriei – zona Ramada și Bulevardul Corneliu Coposu.

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)