spot_img
21.3 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Sibiul, capitala regiunilor Europei

Știri din Județ

Publicitate

Orașul Sibiu este gazdă zilele acestea pentru delegații din 22 de state membre UE membri în Comisia pentru politica de coeziune teritorială și bugetul Uniunii Europene (COTER). Aceasta este parte din Comitetul European al Regiunilor, unde Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu este delegat oficial. Dar, zilele acestea, Consiliul Județean Sibiu alături de Primăria Ciugud au devenit gazde ale sesiunii acestei comisii europene, condusă de primarul Clujului, Emil Boc.

Publicitate

Principalul subiect de discuție al comisiei sunt politicile ce ar trebui implementate de Uniunea Europeană pentru coeziune, din 2027. „Avem o conferință despre viitorul coeziunii teritoriale. De ce sunt aceste două zile importante? Este foarte important de subliniat că Europa merge dincolo de Bruxelees, de capitalele statelor membre sau de capitalele regiunilor. Pentru noi e foarte important să avem o idee clară despre munca autorităților locale pentru coeziune din fondurile eurpene. Sibiul este un bun exemplu” a declarat într-o conferință de presă, președintele Comitetului European al Regiunilor, Vasco Ilídio Alves Cordeiro. Acesta a venit special la Sibiu pentru această întâlnire, deși avea o agendă încărcată.

La conferința de presă a fost prezent și sibianul Adrian Răulea, secretar de stat care a vorbit despre absorbția fondurilor europene pe acest exercițiu. El a declarat că deja 78% din fonduri sunt contractate. Emil Boc, primarul Clujului, a subliniat faptul că în actualul exercițiu financiat România a primit 70 miliarde euro pe o perioadă de 7 ani, spre deosebire de ultimii 14 ani, când, în total a primit tot 70 miliarde de euro. Suma dublată, crede Boc este o șansă pentru accesarea de proiecte în toată România. „Sunt peste 70 de miliarde de euro care au intrat în România, bani din politica de coeziune și care au adus aceeași limbă a modernizării din Europa, aici, la noi” a spus Boc.

Daniela Cîmpean a menționat importanța întâlnirii de la Sibiu: „După summit-ul din 2019, acest eveniment reușește să aducă, la Sibiu, un alt eveniment, aproape la fel de important. În cadrul celor două zile de întâlniri sunt în dezbatere teme de maxim interes pentru locuitorii UE, teme care privesc politica de coeziune teritorială” În fapt, în aceste zile la Sibiu, delegații din toată Europa trasează liniile strategice pentru următorul exercițiu financiar pe politica de coeziune europeană după anul 2027.

VIDEO: Conferința de presă

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Bogdan Trif (PSD): Alege înțelept! (C.P)

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie