spot_img
8.6 C
Sibiu
marți, 30 aprilie, 2024
spot_img

Nervi întinși la maxim la Tribunalul Sibiu. Protestul judecătorilor amână cauzele la toamnă sau chiar la anul

Știri din Județ

Publicitate

Forma de protest începută de miercuri de judecătorii de la Tribunalul Sibiu deja creează mari probleme justițiabililor. Conform unei decizii luată marți, 20 iunie de Adunarea generală a judecătorilor din cadrul Tribunalului Sibiu, toate cauzele se amână, mai puțin urgențele. Principala revendicare se referă la păstrarea pensiilor de serviciu. Judecătorii pun, astfel, presiune pe politicieni să nu modifice legislația în domeniu. Cetățenii care au dosarele pe rol sunt nemulțumiți.

Publicitate

Decizia de a amâna majoritatea cauzelor a venit marți după masa, cu începere de miercuri: „Adunarea generală a judecătorilor a hotărât adoptarea unei forme de protest constând în amânarea cauzelor aflate pe rolul instanţei, cu excepţia cauzelor cu caracter urgent, începând cu data de 21.06.2023 și până la adoptarea unei soluții legislative care să respecte statutul constituțional al magistraților, garanțiile constituționale precum și principiul previzibilității.” Judecătorii din județul Sibiu s-au aliat cu alți judecători din țară la acest protest.

Cei de la Tribunalul București au precizat într-un comunicat și care sunt urgențele pentru care nu se amână cauzele: „măsurile preventive în materie penală, cauzele prevăzute la art. 138 Cod procedură penală, percheziţiile domiciliare şi cauzele urgente în materie civilă lato sensu (ordonanţe preşedinţiale vizând minorii, măsura plasamentului de urgenţă, ordine de protecţie, răpirile internaţionale de minori, suspendări provizorii de executare), grevă (acţiune în constatarea nelegalităţii grevei, acţiune în suspendarea grevei).”

La Tribunalul Sibiu, oamenii nu știau de protest

Justițiabilii care aveau ședințe programate miercuri și joi nu știau de protest. Unii au venit din alte localități pentru dosarul lor. „Au amânat cauza. Pentru la toamnă, în septembrie, la final. Normal, acum trebuia să fie gata, să ne dea sentința.” ne-a declarat Ioan B. prezent la Tribunalul Sibiu pentru un dosar civil. Ca el holurile clădirii erau pline de oameni descumpăniți. Unii nici nu știau că este protest, ci doar că li s-a amânat cauza.

Instanțele de contencios administrativ au dat termene chiar și în ianuarie 2024. Alte complete de judecată, pe civil, au amânat pe septembrie-octombrie 2023 cauzele. Au fost amânate și multe cauze din dosarele penale, nu doar civile, inclusiv cereri de revocare a suspendării pedepsei.

Reamintim că în această formă de protest sunt prinși toți judecătorii de la Tribunalul Sibiu și Judecătoriile din județ.

Un exemplu de cauză amânată ca formă de protest la Tribunalul Sibiu
Publicitate

2 COMENTARII

  1. Minunat…propun înlocuirea profitorilor din justiție cu AI( inteligenta artificiala,iA),sau aducerea de judecători francezi ori nemți..ăștia sunt și scumpi,și slabi profesional Doar Pensii Speciale uriașe,și zero răspundere pentru malpraxis( foarte răspândit în branșă. ) ..

  2. printre multe alte cauze ei nu sunt constienti ca din cauza acestei greve pot muri oameni… un bolnav mintal sta dupa o decizie de tutela, statul roman i-a sistat toate drepturile banesti, nu are access la serviciile de sanatate si nici la alte servicii pe motiv ca nu are tutore, inteleg ca fiecare are probleme dar nu poti amana un dosar pe urgenta care se pare ca nu e urgent deoarece avem greva… in curand se vor sista utilitatile pe motiv de neplata, totodata se termina banii si medicamentele, dar ce conteaza avem greva

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer