spot_img
21.3 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

EDITORIAL: Descălecatul lui Simion în urbea lui Iohannis

Știri din Județ

Publicitate

Precum în poveștile medievale cu boieri, domnitori, cavaleri și jefuitori la drumul mare, astăzi Sibiul a devenit un fel poveste politică spusă de cei de la partidul AUR. Venirea lui George Simion la Sibiu cu pretextul lansării locale a programului de guvernare a avut drept scop creșterea imaginii partidului în urbea condusă vreme lungă de Iohannis. Și ca orice poveste, fie ea și politică, a fost plină de pilde, înțepături și intrigi.

Publicitate

Acum vreo lună scriam despre făcăturile de conferințe de presă ținute de AUR la Sibiu de către organizația locală. Total în contrast cu stilul exuberant al lui George Simion mereu în legătură cu poporul prin online, dar și cu presa. Cei de la Sibiu fug de 3 ani, de când au fost aleși, de presă ca dracul de tămâie. Forțați de cei de la centru să facă și ei conferințe de presă au făcut una unde… au uitat să cheme presa. Apoi au dat înregistrarea pe Facebook. Astăzi, George Simion i-a tras de urechi pe deputatul AUR Sibiu, Sebastian Suciu și senatorul de Mediaș, Gheorghe Cătană, și a promis, în fața presei, că vor face și la Sibiu conferințe de presă… pe bune!

Dar George Simion nu a pierdut prilejul, fiind în fieful liberal și al președintelui Iohannis, să atace PNL. El a ridicat, din cuvinte, AUR la nivelul FDGR la Sibiu, formațiune cu care crede el că se va bate pentru conducerea Primăriei Sibiu. Deși în sondajele Sibiu Independent, PNL și PSD, AUR nu depășeste 12-15% în municipiul Sibiu. Iar candidatul PNL este pe la 40-45%. Iar Simion a ținut la secret numele candidaților la alegerile locale din județul Sibiu.

Mult mai interesante au fost declarațiile liderului AUR, George Simion, referitoare la o scindare a PNL Sibiu între Raluca Turcan (deputat, ministrul Culturii) și Daniela Cîmpean (președinta Consiliului Județean Sibiu). Subiectul acestei confruntări de forțe interne în PNL a fost amplu vehiculat și în presa locală în anul 2020. Dar lucrurile s-au dovedit false, drept dovadă la ultimul congres PNL pe județul Sibiu, Daniela Cîmpean a susținut-o pe Raluca Turcan la un nou mandat de președinte al partidului. Și cele două apar cam peste tot împreună. Totuși, Simion, reînvie această poveste a scindării PNL Sibiu. Și speră ca AUR Sibiu să profite de pe urma ei la alegerile din 2024.

Simion a lăudat ciorba de burtă de la Sibiu, dar nu și ospătarii. Pentru că erau pakistanezi. Alfel spus, Simion a reiterat discursul său anti-imigranți. Dar a lăudat și un lider PNL Sibiu: Cristian Roman, actualul manager al Spitalului TBC Sibiu. Simion a spus că îl primește în partid cu brațele deschise și îi dă și loc eligibil la orice alegeri. Doar că nu a vorbit cu Cristian Roman.

Toate declarațiile lui George Simion pentru presă și pentru participanții la congres au avut loc la Hotel Ramada Sibiu, controlat de familia Carabulea. De remarcat și prezența mereu alături de George Simion, cât și rolul important jucat la congresul de la Sibiu, cât și la celelalte lansări din țară, a Ramonei Bruynseels. Aceasta a candidat la alegerile prezidențiale din 2019, din partea unui partid social liberal creat de Dan Voiculescu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Bogdan Trif (PSD): Alege înțelept! (C.P)