spot_img
22.3 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Eveniment cultural de excepție la Sibiu. Radu Carp lansează volumul „Război în Europa. Ucraina, România și Republica Moldova în fața agresiunii ruse”

Știri din Județ

Publicitate

Un eveniment cultural de excepție va avea loc, în Sibiu, la Hotel RAMADA, sala Alfa, vineri, 30 iunie 2023, începând de la ora 18:00, organizator fiind DJC Sibiu în colaborare cu ULBS.

Atffel, în prezența unui public distins, Radu Carp va lansa volumu „Război în Europa. Ucraina, România și Republica Moldova în fața agresiunii ruse”, apărut la Editura Corint și traducerea cărții lui Edward N. Luttwak: Ascensiunea Chinei în față cu logica strategiei, Editura Universității Vest, 2023.

Profesor la facultatea de Științe Politice a Universității București, analistul politic Radu Carp identifică împreună cu interlocutoarea lui, Marianna Prîsiajniuk, pe tot parcursul cărții Război în Europa. Ucraina, România și Republica Moldova în fața agresiunii ruse, cauzele războiului din Ucraina și manipulările propagandei ruse, fiind încrezător în forța coeziunii sociale, atât la nivelul Ucrainei, cât și al întregii Europe democratice. Invitați să vorbească despre subiectul cărții sunt: conf. univ. dr. Silviu Nate, Facultatea de Științe Socio-Umane, Departamentul de Relații Internaționale, Științe Politice și Studii de Securitate din cadrul ULBS, director al Centrului de Studii Globale, precum și dr. Tetiana Toma.

În volumul Ascensiunea Chinei în față cu logica strategiei (traducere, prefață și note Radu Carp), ne sunt prezentate aspecte concludente despre locul Chinei în ansamblul arhitecturii globale, folosindu-se incursiuni în istoria și gândirea strategică chineză, pentru a se explica astfel prezentul uneia dintre cele mai mari puteri economice (și nu numai) a lumii. Invitat să conferențieze pe marginea acestui subiect este lect. univ. dr. Marius Șpechea.

Moderatorul acestui eveniment cultural de mare importanță, pentru toți cei care vor să înțeleagă mecanismele subtile ale politicii globale, este dr. Ilie Dan Nanu, director executiv al Direcției Județene pentru Cultură Sibiu.

La sfârșitul evenimentului autorul va acorda autografe și va răspunde întrebărilor celor prezenți.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă