spot_img
11.1 C
Sibiu
sâmbătă, 04 mai, 2024
spot_img

Cum se gătește cea mai bună carne? Pe gaz sau pe cărbuni? (P)

Știri din Județ

Publicitate

Cand vine vorba de prepararea carnii pe grill, alegerea intre gatitul pe gaz sau pe carbune este un subiect dezbatut de multi pasionati ai bucatariei si gratarului.

Publicitate

Fiecare metoda are avantajele si dezavantajele sale, iar rezultatul final depinde adesea de preferintele individuale si de experienta fiecarui bucatar. Tot aici intervin si calitatea si durabilitatea gratarului utilizat in sesiunea de gatit.

Daca vrei ca experienta culinara sa fie una cat mai facila, fie ca alegi un grill pe gaz sau pe carbuni, catalogul PE FOC este locul unde trebuie sa cauti! Cu o gama generoasa de modele gratare la dispozitia ta, vei putea alege partenerul ideal in sesiunea de gatit, cu functiile, dimensiunile si designul favorit. Asadar, sa vedem cum se gateste cea mai buna carne la gratar – pe gaz sau pe carbuni?

Gratarele pe gaz

Gratarele pe gaz vin cu o serie de avantaje importante si benefice experientelor culinare in aer liber. In primul rand, este mai usor si mai rapid de utilizat. Tot ce trebuie sa faci este sa pornesti gratarul si sa ajustezi flacara pentru a obtine temperatura dorita. In schimb, gratarul pe carbune necesita mai mult timp si efort pentru aprindere si mentinerea carbunilor in stare arzatoare. De asemenea, gratarul pe gaz este mai curat si mai usor de intretinut, deoarece nu lasa reziduuri de cenusa si funingine in urma utilizarii.

Un alt avantaj al gratarului pe gaz este controlul precis al temperaturii. Majoritatea gratarelor pe gaz au butoane de control pentru a ajusta temperatura in functie de nevoile tale. Acest lucru faciliteaza o gatire uniforma si precisa a carnii. In acelasi timp, poti controla foarte simplu si zonele cu flacara directa sau indirecta, ceea ce iti ofera o flexibilitate in gatitul diferitelor tipuri de carne.

In cele mai multe cazuri, gratarul pe gaz este mai putin complicat de utilizat decat cel pe carbune si nu necesita o experienta vasta in gatit. Este mai potrivit pentru persoanele care vor sa prepare rapid o masa delicioasa in timpul saptamanii sau in zilele in care timpul liber este mai limitat. Catalogul PE FOCvine cu o multime de modele profesionale de gratare moderne de top pe gaze naturale (metan sau propan) de vanzare, fabricate din otel emailat sau inox.

Gratar pe gaz Weber de dimensiuni mari, dotat cu ochi de aragaz si control precis al temperaturii.

Astfel, poti opta pentru modele gratare pe gaz cu arzator, de dimensiuni mai mici sau mai mari, incorporabile sau cu picioare, mai ieftine sau din gama premium, ce pot fi echipate sau accesorizate cu: plita sau plansa din fonta, rotisor, ochi de aragaz, piatra de gatit si alte accesorii. 

Gratare pe carbuni

Pe de alta parte, un gratar carbune vine  si el cu propriile avantaje pentru o sesiune de gatit. Multi chefi si pasionati de grill considera ca gustul carnii gatite pe carbune este superior. Carbunele ofera o aroma deosebita si intensa carnii, datorita procesului de ardere prin care se gateste. De asemenea, grill-urile pe carbuni pot atinge temperaturi mai mari decat un gratar pe gaz, ceea ce poate duce la formarea unei cruste crocante si apetisante la exteriorul carnii si alimentelor.

Un alt avantaj al gratarului pe carbune este legatura cu natura si experienta de gatit mai traditionala. Multi pasionati de gratar apreciaza experienta de aprindere a carbunilor si de stropire a mancarii cu ulei, pentru a se bucura de acel sunet distinct si miros de gratar in aer liber. Catalogul PE FOC contine produsele perfecte! Alege dintre multimea de modele precum gratare din fier forjat, din tabla groasa sau metalice, modele din fonta, inox sau cu ceramica la interior, grill-uri cu capac, rotunde sau dreptunghiulare si cu inaltimi reglabile. Tipurile de gratare pe carbuni sunt potrivite pentru experiente culinare la exterior: in curte, terasa sau foisor, dar si pentru gatitul la interior: pe balcon sau pe o terasa inchisa. 

Gratar pe carbuni cu picioare si capac rotund, amplasat in curtea unei case.

Totusi, trebuie sa tinem cont de cateva dezavantaje ale gratarului pe carbune. In primul rand, temperatura poate fi mai dificil de controlat si exista riscul fie de a arde, fie de a gati prea putin carnea. De asemenea, pregatirea gratarului pe carbune necesita mai mult timp si atentie. Uneori, arderea carbunilor poate dura mai mult decat s-ar preconiza la inceput sau poate fi necesara inlocuirea acestora pe parcursul gatirii.

In concluzie, atat gratarul pe gaz, cat si cel pe carbune au avantaje si dezavantaje distincte. Gratarul pe gaz se potriveste celor care apreciaza comoditatea, controlul precis al temperaturii si aspectele privind curatenia. Gratarul pe carbune, in schimb, este mai potrivit pentru cei care cauta un gust delicios si cu o aroma specifica de fum, si apeleaza la elemente traditionale in procesul de gatit. Indiferent de preferinte, cel mai important este sa savuram mancarea impreuna cu cei dragi si sa ne bucuram de experienta unica pe care o aduce gatitul in aer liber.

Grill Weber electric, de dimensiuni mai reduse, ideal pentru utilizarea pe balconul sau terasa unui apartament.

Daca vrei sa achizitionezi un gratar profesional pe gaz sau pe carbune, un Weber grill ar putea fi alegerea ideala. Acceseaza catalogul PE FOC, opteaza pentru modelul favorit din varietatea de optiuni disponibile si beneficiezi de transport asigurat la tine acasa!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Noi fapte bune de la ECHIPA GALBENĂ