spot_img
15.2 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Gafă sau mesaj subliminal pe Aleea Celebrităților din Sibiu?

Știri din Județ

Publicitate

Aleea Celebrităților este un proiect de tradiție introdus în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Sibiu. Pe aleea din parcul dintre zidurile de apărare ale Sibiului, între străzile Bulevardul Coposu și strada Cetății s-au pus an de an stele pe asfalt pentru personalități ale lumii artistice, în special teatru și arte vizuale. Anul acesta 7 stele noi au fost adăugate în prezența primarului Sibiului, Astrid Fodor. Una chiar pentru directorul Teatrului Radu Stanca din Sibiu, Constantin Chiriac. Dar puțini au sesizat simbolistica folosită pentru acest proiect. O simbolistică dublă: una pe stelele din asfalt și alta pe afișe și site, care trimite la Biserica lui Satan.


Nu știm dacă este vorba de o gafă de proporții sau de un mesaj subliminal dublu. Cert este că stelele de pe Aleea Celebrităților de la Sibiu au fost desenate sub forma unei pentagrame cu turnuri stilizate pe laterale. Ideea în sine este una simbolistică de bun augur. Pentagrama, un simbol antic, adesea păgân, este des folosit în toată lumea pentru a celebra vedetele din diferite domenii artistice.

Doar că la Sibiu, stelele Celebrităților de pe asfalt, nu coincid cu cele pe panoul oficial afișat în spatele primarului Astrid Fodor și nici cu cele de pe siteul oficial al FITS, secțiunea Aleea Celebrităților. În ambele reprezentări, pentagrama este cu capul în jos. La fel înconjurată de turnuri. Dar pentagrama inversată este un simbol universal al Bisericii lui Satan, folosit de membrii acestei biserici și practicanții de magie neagră din toată lumea de multe sute de ani.

Publicitate

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă