spot_img
10.7 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Metoda „I have money”, respinsă de un polițist rutier sibian

Știri din Județ

Publicitate

Un polițist rutier sibian a fost ademenit cu bani ca să „închidă ochii” la o contravenție. Inculpatul este un tânăr în vârstă de 26 de ani, de origine sârbă, având cetățenie americană.


Polițistului i-a fost promisă suma de 500 de lei că să-l ierte pe șofer după ce acesta s-a urcat la volan sub influenţa băuturilor alcoolice. Moral, polițistul și-a anunțat superiorii și a denunțat tentativa de mituire. La data de 09.07.2023 agentul de poliţie a oprit în trafic un autoturism, iar după testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest, a constatat că acesta consumase băuturi alcoolice, fiind înregistrată o valoare de 0,12mg/l alcool pur în aerul expirat.

Momentul a fost înregistrat cu dispozitivul bodycam din dotarea agentului de poliţie.

„Prim procuror adjunct Ruginosu Mihaela, în calitate purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: La data de 09.07.2023, lucrători din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Sibiu au fost sesizaţi prin denunţ cu privire la săvârşirea infracţiunilor de dare de mită. Din cercetările efectuate s-a reţinut următoarea situaţie de fapt: La data de 09.07.2023, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, au prins în flagrant o persoană, de origine sârbă, cetăţenie americană, în vârstă de 26 ani, care a promis suma de 500 lei cu titlu de mită unui polițist din cadrul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu – Poliţia Municipiului Sibiu – Biroul rutier în scopul de a-l determina pe acesta să nu dispună măsurile legale ca urmare a constatării unei contravenţii la regimul rutier, respectiv conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice. În fapt, la data de 09.07.2023 agentul de poliţie a oprit în trafic un autoturism, iar după testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest, a constatat că acesta consumase băuturi alcoolice, fiind înregistrată o valoare de 0,12mg/l alcool pur în aerul expirat. Cu ocazia testării, conducătorul autoturismului a oferit agentului de poliţie suma de 500 de lei, care a sesizat fapta apelând sistemul Call Center anticorupţie 0800/806.806, lucrătorii Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu procedând la constatarea flagrantului. Momentul a fost înregistrat cu dispozitivul bodycam din dotarea agentului de poliţie, persoana fiind condusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu pentru continuarea cercetărilor sub aspectul infracţiunii de dare de mită. Prin ordonanța din data de 09.07.2023 a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţăde suspect cu privire la infracțiunea de dare de mită iar prin ordonanţa din aceeaşi dată s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat cu privire la săvârșirea infracțiunii de dare de mită. În data de 10.07.2023, procurorul de caz a încheiat cu inculpatul un acord de recunoaştere a vinovăţie care a fost înaintat instanţei de judecată. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. se arată într-un comunicat oficial

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă