spot_img
11.3 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Tradițiile din Săpânța prezentate la Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Cei ce nu au apucat să viziteze faimoasa comună maramureșeană Săpânța, au putut vedea astăzi la Sibiu, în Muzeul ASTRA tradițiile și obiceiurile de aici. Ovidiu Baron, director general adjunct al Muzeului ASTRA, îmbrăcat și el tradițional, a prezentat o expoziție vie a obiceiurilor din Săpânța. Cu sprijinul Muzeului Maramureșean, după o cercetare temeinică, sibienii au putut auzi horiturile, au putut vedea portul zonei, dar și vizita o casă complet aranjată ca în Săpânța. Și ca să fie totul perfect au fost aduse și cruci specifice localității maramureșene, acele cruci colorate cu citate vesele care au făcut-o faimoasă în toată lumea.


Sub titlul  „Între ceie casă și ceie lume” la Gospodăria de țesător de straie vâltorite din Săpânța din cadrul Muzeului ASTRA, dar și în vecinătatea acesteia, au fost organizate ateliere de țesut, urzit, limpezit halube la vâltoare, prelucrare a lemnului și gastronomie tradițională.

Irina a lu’ Todiuț, Anuța a lu’ Bărzun și Maria a lu’ Toaderu Iepanului au fost gazde bune pentru toți vizitatorii dornici să afle mai multe despre tradițiile din Săpânța.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă