spot_img
21.3 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Frații din Republica Moldova, primiți cu fast la Consiliul Județean Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Dansatori, cântăreți, meșteșugari și oficiali din Republica Moldova au venit astăzi la Sibiu într-un proiect de promovare a tradițiilor și obiceiurilor. Aceștia au răspuns invitații Consiliului Județean Sibiu.

Publicitate

Vineri dimineață curtea Consiliului Județean s-a umplut de formații de dans și muzică din Republica Moldova. În aplauzele spectatorilor prezenți aceștia au interpretat diferite melodii și dansuri tradiționale. La un moment dat s-au prins în horă și Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu alături de secretarul general  Nicolae Ivășchescu, de la Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului.

La eveniment au fost prezenți cu standuri și meșteșugari din Republica Moldova, dar și producători locali de vinuri și produse tradiționale din zona respectivă.

Daniela Cîmpean a mulțumit oficialilor prezenți de la cele trei raioane din Republica Moldova și a precizat că parteneriatele dintre județul Sibiu și raioanele moldovenești se vor extinde. Pe lângă sprijinul oferit de județul Sibiu și guvernul României în promovarea tradițiilor din Republica Moldova, autoritățile județene din Sibiu le vor sprijini și în accesarea de fonduri.

Sibienii vor putea vedea dansurile  tradiționale moldovenești și vor putea gusta din bunătățile din Moldova sâmbătă de la ora 17 în muzeul Astra în zona Târgului de țară.

După spectacolul oferit în curtea Consiliului Județean oficialii au fost primiți cu pâine și sare de reprezentanți ai ansamblului Junii Sibiului.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer

Bogdan Trif (PSD): Alege înțelept! (C.P)