spot_img
7.4 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Importanța reciclării fierului vechi și a metalelor

Știri din Județ

Publicitate

Reciclarea deșeurilor și a metalelor a devenit atât o necesitate ecologică, cât și o necesitate economică. Datorită recuperării acestor materiale și reciclării lor ulterioare, contribuim la reducerea deșeurilor de materii prime naturale (producția lor primară implică investiții și costuri de operare foarte mari) și reducem considerabil emisiile de CO2 în atmosferă.

În cifre generale, realizarea unui produs nou din material reciclat implică cu 20% mai puține emisii și evită extracția excesivă a materiilor prime.

Atât companiile, cât și persoanele fizice duc resturile la centre de colectare care se ocupă de recuperarea materiilro prime. În acest fel, utilizatorii pot obține niște bani în schimbul deșeurilor lor de metal, contribuind în același timp la respectarea mediului și la reducerea consumului de energie.

La nivel economic, se estimează că numai în 2014 industria siderurgică a reciclat peste 10 milioane și jumătate de tone de deșeuri de metal, generând un profit de aproape 1,7 miliarde de euro.

Cum se reciclează fierul vechi?

Companiile de gestionare a deșeurilor  sunt însărcinate cu colectarea, clasificarea și tratarea deșeurilor metalice, astfel încât acestea să poată fi refolosite în alte procese de producție.

Procesul de reciclare a deșeurilor are faze manuale și faze mecanizate care includ zdrobirea, filtrarea și separarea pentru a obține metalele pe de o parte și restul fracțiilor(adică materiale plastice, textile etc.) pe de altă parte.

Cele mai importante faze ale reciclării deșeurilor sunt:

  • În general, consumatorii sunt cei care contactează companii specializate pentru a-și vinde deșeurile metalice.
  • Odată ajunse la centrul de reciclare, deșeurile metalice sunt clasificate și separate în funcție de materialul din care sunt fabricate. În mod normal, această clasificare este efectuată manual de către operatorii centrului de colectare.
  • Fragmentarea constă în zdrobirea materialelor clasificate după tipologii și apoi compactarea acestora. În această fază, metalele trec printr-un proces magnetic și sunt cernute până când sunt complet separate.
  • Distribuție. Metalele, odată compactate, sunt vândute diferitelor industrii care vor fi însărcinate să le ofere o nouă viață.

În cazul multor altor deșeuri, întregul proces de reciclare a deșeurilor trebuie întotdeauna efectuat de către personal calificat, folosind mașini industriale specifice și în conformitate cu legislația și reglementările în vigoare.

Reciclarea fierului vechi și a metalelor: tipuri de materiale și pentru ce pot fi refolosite

Diferite industrii generează o multitudine de deșeuri metalice care sunt cunoscute în mod popular ca „fier vechi”. În linii mari, putem împărți deșeurile metalice în două categorii:

  • Metale feroase. Acestea cuprind resturile de fier și oțel.
  • Metale neferoase. Care ar fi resturile din deșeuri de aluminiu, plumb, cupru, zinc, staniu sau nichel, printre alte metale extrase din baterii, piese de mașini, motoare, profile, cabluri etc.

La ce pot fi utilizate deșeurile metalice după ce au fost reciclate? CITEȘTE MAI MULT AICI

Articol susținut de SOMA SRL Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă