spot_img
22.3 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

DGASPC Sibiu, despre controalele efectuate în cadrul centrelor rezidențiale

Știri din Județ

Publicitate

În urma controalele efectuate de echipele mixte, alcătuite din reprezentanții mai multor instituții în cadrul centrelor rezidențiale din structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, menționăm faptul că din douăzeci de centre aflate în structura DGASPC Sibiu, trei centre rezidențiale pentru persoane adulte cu dizabilități au fost amendate pentru lipsă licență de funcționare.


Conform prevederilor OUG nr.69/2018 și a Deciziei Autoritații Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi nr.877/2018, centrele rezidențiale pentru persoane adulte cu dizabilități au fost reorganizate prin diminuarea capacității acestora la 50 de locuri, acestea devenind servicii sociale fără personaliate juridică, pentru o mai bună gestionare a serviciilor sociale și creșterea calității acestora.

În tot acest interval de timp, au fost depuse dosarele pentru licențierea tuturor centrelor reorganizate. DGASPC Sibiu a continuat eforturile în vederea îndeplinirii indicatorilor/menținerea condițiilor existente, reușind obținerea licențelor de funcționare pentru celelalte centre, excepție fiind cele trei centre (Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Cisnădie, Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități ”Sf.Nectarie” Mediaș și Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Dumbrăveni).

Toate centrele din structura DGASPC Sibiu dețin autorizații de funcționare emise de Direcția de Sănătate Publică Sibiu și/sau Direcția Sanitară Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor Sibiu.

Procesul de licențiere este unul complex, de îndeplinire a unor criterii și indicatori cuprinși în Ordinul nr.82/2019, anexa 1 – privind aprobarea standardelor specifice minime de calitate obligatorii pentru serviciile sociale destinate persoanelor adulte cu dizabilităţi.

Menționăm faptul că pentru Centrul de Abilitare și Reabilitare Cisnădie, a fost depus dosarul de licențiere la Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi din data de 11 iulie 2023, iar pentru celelelate două centre, se efectuează demersuri pentru obținerea licențelor de funcționare și se monitorizează situația din cadrul centrelor din structura DGASPC Sibiu, pentru a ne asigura că nu există situații de risc pentru beneficiari.

Precizăm faptul că, nu sunt și nu au fost situații care să pună în pericol calitatea vieții beneficiarilor, siguranța și integritatea fizică și psihică a acestora, în niciunul dintre centrele din structura DGASPC Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă