spot_img
11.3 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

USR Sibiu: Omiterea de a transmite informații complete reprezintă o sfidare adusă cetățenilor Sibiului (C.P)

Știri din Județ

Publicitate

Filiala Județeană USR Sibiu a transmis către mass-media următorul comunicat de presă:


Prefectul Sibiului este solicitat să ofere un nivel înalt de transparență și să răspundă în mod adecvat funcției pe care o deține în contextul recentelor controale efectuate în centrele sociale, în care s-au identificat peste 200 de nereguli. Comunicatul oficial emis de prefectul Mircea Crețu în acest sens a generat însă nemulțumiri și critici din partea cetățenilor.

În comunicatul său, prefectul Crețu a menționat că a primit un ordin de la vicepremierul Cătălin Predoiu, prin care i s-a cerut să centralizeze rezultatele controalelor și să le transmită Ministerului Administrației și Internelor. Prin urmare, rolul prefectului a fost doar acela de a centraliza rezultatele obținute de Comisia Mixtă de Control și de a le transmite instituțiilor menționate în comunicat.

Cu toate acestea, reacția prefectului a generat critici și nemulțumiri în rândul publicului. Acest lucru nu este surprinzător, având în vedere că, în timpul pandemiei de COVID-19, Instituția Prefectului a fost acuzată în repetate rânduri că a împiedicat accesul la informații importante.

Reprezentanții USR Sibiu consideră comunicatul prefectului Mircea Crețu drept o încercare de a evita responsabilitatea și de a acoperi problemele existente. 

“Domnul prefect Mircea Cretu trebuie urgent să-și modifice atitudinea și modul de a comunica. Suntem convinși că dacă se dorește transparență se găsește o soluție mai sănătoasă decât să ascundem, ”să nu ne facem de minune”, cum ne spunea în pandemie când de asemenea nu a furnizat public informații complete.  Indiferent de mediul din care provin, cetățenii Sibiului nu trebuie tratați ca simple numere sau statistici. Aplicarea de amenzi în prezent nu va rezolva problema centrelor sociale dacă nu știm adevărul și nu recunoaștem deficiențele sistemului pentru a le putea remedia. În cazul în care domnul prefect nu poate gestiona situații de criză și rolul său este doar de a acoperi colegi de partid, poate este momentul să cedeze locul unor persoane care au ca obiectiv principal interesul sibienilor și nu „rușinea„ instituțiilor sau a colegilor.” a declarat Adrian Echert, consilier judetean USR.

În concluzie, este de o importanță crucială ca oficialii să-și asume responsabilitatea și să răspundă în mod adecvat acuzațiilor și preocupărilor exprimate de cetățenii din Sibiu. Publicul așteaptă transparență și o abordare serioasă din partea reprezentanților Guvernului, iar prefectul Mircea Crețu trebuie să se conformeze acestor așteptări pentru a restabili încrederea în instituția pe care o reprezintă.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă