spot_img
11.3 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Expoziția Ilie Moise: 75 de ani în 75 de artefacte

Știri din Județ

Publicitate

Expoziția Ilie Moise: 75 de ani în 75 de artefacte, realizată de Muzeul ASTRA în colaborare cu Institutul de Cercetări Socio-Umane Sibiu al Academiei Române, încearcă să surprindă, prin intermediul a 75 de obiecte reprezentative pentru colecția etnologului sibian, principalele momente ale evoluției științifice și umane ale acestuia.

Deschisă în contextul Olimpiadei „Meșteșugurilor Artistice Tradiționale” (ediția a XXVI-a), expoziția este și un discret omagiu adus președintelui juriului acestei importante competiții care vizează direct identitatea românească.

Nu în ultimul rând, expoziția – vernisată în 22 iulie 2023, orele 16.00 la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, Sala MultiMedia din clădirea Pavilionului Muzeal Multicultural– aduce în atenția vizitatorului momentele aproprierii profesorului sibian de obiectul muzeal cu valoare patrimonială, de Muzeul ASTRA, al cărui colaborator este de o jumătate de secol.

Olimpiada Meșteșuguri Artistice Tradiționale este organizată de Muzeul ASTRA în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sibiu.

Sponsori: Asociația Vatra Meșterilor și Creatorilor de Patrimoniu – www.vatra-mcp.ro , Decathlon Sibiu , Aria Sibiu , FLARO PROD S.A., EURO NET S.R.L., SIMPA SA SIBIU, S.C. MOARA CIBIN

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă