26.2 C
Sibiu
duminică, 21 iulie, 2024

Lansare de carte: Noctiluca de Ioana Nicolaie

Știri din Județ

Biblioteca ASTRA Sibiu a găzduit astăzi lansarea volumului de poezii „Noctiluca”, semnat de Ioana Nicolaie. Alături de autoare, s-a aflat scriitorul sibian Radu Vancu și un public numeros și entuziast.


 „Poezia e ca și cum ai avea un secret și l-ai urla. Or, când ai un secret, nu-ți vine să urli, îți vine să intri în pământ dacă se află secretul. Cam așa simt eu legat de poezie pentru că poezia, firește, e o zonă a maximei intimidări, a maximei mărturisiri. (…)

Publicitate

Spun despre «Noctiluca» că este prima mea carte de poezie, alcătuită din poezii. Până acum eu am scris cărți de poezie – în antologia «Lomografii» sunt adunate patru dintre volumele mele anterioare – am scris cărți vertebrate prozastic. Cărțile mele de versuri întotdeauna au avut o osatură epică, ele au fost construite ca un roman. Eu niciodată nu am scris poezii. Eu întotdeauna am scris fragmente ale unei cărți mai mari în cărțile mele anterioare. Până la «Noctiluca». Acest volum este în sfârșit o carte de poezii, este altă parte a cee ace simt eu, literar vorbind, dar și uman. Dacă va ajunge la câțiva oameni care simt în același fel sau cu care am o punte de legătură, ne întâlnim în textele acestea unii cu ceilalți, eu sunt fericită”, a spus Ioana Nicolaie în cadrul întâlnirii cu publicul sibian.

 „Lumea din «Noctiluca» este o lume distrusă, peste care cerul se prăbușește, o lume în care cineva încearcă să-și vadă de viață, dar nu poate să nu remarce cum realitatea din jur se destructurează, se distruge și îi disturge și pe alții. Și, din când în când, în această lume delabrată, destructurată, izbucnesc niște întrebări simple, care vin tocmai din acest exces de intensitate a durerii și a suferinței, niște întrebări simple, dar intense, esențiale, care iluminează totul în jur”, a spus Radu Vancu referitor la volumul de poezii „Noctiluca”.

***
Activitățile și proiectele desfășurate în cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu sunt posibile cu susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Primaria Sibiu vrea să sterilizeze 500 de câini

Școala de vară BECOME

Accident grav la Șeica Mare. Mai multe victime

Incendiu la Săcel

Obiceiuri de Sf. Ilie la români

Incendiu la Șeica Mică