spot_img
7.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Parchetul European: Viceprimarul Sibiului pledează vinovat pentru fraudă de subvenții comisă înainte de mandat (C.P.)

Știri din Județ

Publicitate

Parchetul European (EPPO) a transmis astăzi un comunicat de presă referitor la un acord de recunoaștere a vinovăției semnat de viceprimarul Sibiului, Alexandru Dumbravă:

Luni (24 iulie 2023), Parchetul European (EPPO) din București a depus un acord de recunoaștere a vinovăției instanței, unde viceprimarul municipiului Sibiu (România) a recunoscut că a comis fraudă în materie de subvenții înainte de mandatul său.


Această fraudă de subvenție s-a produs în legătură cu patru proiecte în perioada martie-octombrie 2019, când inculpatul se afla în funcția sa anterioară de Director și Reprezentant al Centrului de Formare a Profesorilor din Sibiu (CCD Sibiu). În această perioadă, inculpatul a folosit și prezentat mai multe documente și declarații false și inexacte către Organismul Intermediar pentru Programul Operațional „Capital Uman” al UE, supravegheat de Ministerul Educației Naționale din România, pentru a primi în total circa 700 000 de euro ( 3 352 307 RON) în finanțare. Întrucât frauda a fost detectată înainte ca suma totală a finanțării să fie distribuită, prejudiciul real a fost limitat la aproximativ 34 500 EUR (164 373 RON).

În prezența avocatului său, inculpatul a recunoscut că a săvârșit infracțiunile pentru care a fost învinuit, a acceptat cadrul legal pentru care s-a deschis procesul penal și a fost de acord cu pedepsele aplicate. Acestea includ 2 ani și 3 luni închisoare, cu suspendare pe o perioadă de 3 ani. În plus, inculpatul va presta muncă în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile.

EPPO este parchetul independent al Uniunii Europene. Este responsabil de investigarea, urmărirea penală și judecarea infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale UE.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă