spot_img
20.2 C
Sibiu
sâmbătă, 04 mai, 2024
spot_img

Reacția DSP Sibiu după ce 23 de copii au ajuns la spital

Știri din Județ

Publicitate

ACTUALIZARE: DSP SIBU transmite noi detalii despre cazul celor 23 de copii ajunși la spital (vezi la finalul articolului)

Publicitate

ACTUALIZARE 2: Patru copii vor fi externați astăzi, restul de 18 rămân pentru mâine sau poimâine, în funcție de evaluările medicale. Un copil a fost deja externat la cererea părinților


A fost „noapte albă” pentru mai multe instituții din municipiul Sibiu. Aseară, 23 de copii au ajuns internați la Spitalul Clinic de Pediatrie din Sibiu după ce li s-a făcut rău. Aceștia erau în excursie la un ștrand din Avrig.


Inițial, în jurul orei 21:00, ISU Sibiu anunța transportul la spital a 11 minori, cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani și care acuzau stări de rău. Conform sursei citate, aceștia sunt suspecți de toxinfecție alimentară.

După aproximativ 2-3 ore, alți copii au ajuns la spital cu aceleași simtome: vărsături și stare generală proastă. Numărul total de copii internați la spital a ajuns la 23. Contactați de reporterii Sibiu Indepedent, reprezentanții ștrandului Aqua Club Elatis din Avrig resping categoric suspiciunea de toxinfecție alimentară (vezi declarația)

Conform surselor Sibiu Independent, simtomele au apărut înainte să fie servită cina la ștrand și nu este exclusă ipoteza unui virus extern sau a altei mâncări servite în oraș.

Lămuriri din partea DSP SIBIU

Contactați, reprezentanții DSP SIBIU au confirmat controlul de acum câteva zile, realizat la ștrandul din Avrig. Însă controlul nu avea nici o treabă cu mâncarea sau cu condițiile de cazare, ci cu calitatea apei din piscină.

„A fost realizat zilele trecute un control tematic, pentru testarea calității apei. Imediat după aflarea cazului de la Avrig, inspectorii DSP Sibiu au luat probe din mâncare, iar ulterior am solicitat prelevarea de probe de la toți angajații. Mai mult, am refăcut traseul copiilor. Aceștia au mâncat prăjituri la o cofetărie din Sibiu și am decis să prelevăm probe și de acolo. Am prelevat probe inclusiv din vărsăturile copiilor. Este o anchetă în curs și vom reveni cu amănunte” a declarat pentru Sibiu Independent, Horațiu Cojocatu – Directorul DSP SIBIU

NOI DETALII DESPRE ANCHETA DSP SIBIU

Într-un comunicat de presă emis de DSP Sibiu, copiii au început să se simtă rău cu puțin timp înainte de cină, cei 23 de copii prezentând stare generală alterată și vărsături alimentare.

„În cursul serii precedente și în această dimineață, în cadrul acțiunilor efectuate de echipele DSP, s-au prelevat probe alimentare din toate produsele servite în data de 25.07 (mic dejun, prânz și cină) și s-au solicitat documentele de proveniență a materiilor prime utilizate la preparare. De asemenea, s-au verificat documentele medicale ale tuturor persoanelor care lucrează în blocul alimentar și s-au prelevat probe biologice (coprocultură, exudat nazofaringian, probe de tegument), toate acestea fiind în lucru în laboratoarele DSP. În plus, în colaborare cu Sp de Pediatrie au fost preluate de către laboratorul nostru și probe de lichid de vărsătură de la copii internați, aflate și ele în lucru. Din primele informații ale anchetei epidemiologice a reieșit faptul că, în cursul zilei de ieri, între prînz și cină, copiii au consumat și alte produse alimentare (prăjituri) din altă unitate decât cea în care erau cazați. Ca urmare, verificările s-au extins și la aceasta, recoltându-se probe de sanitație și apă. Facem precizarea că rezultatele analizelor de laborator vor putea fi cunoscute în circa 2 zile, majoritatea probelor necesitând însămânțare pe medii de cultură și ca urmare, un timp mai mare pentru obținerea rezultatelor. Referitor la stare de sănătate a copiilor – niciunul dintre cei 23 de copii internați nu este în stare gravă, unul dintre ei fiind chiar externat în cursul serii precedente, la solicitarea părinților. Ceilalți 22 de copii au rămas în continuare sub supraveghere medicală, o parte dintre ei urmând a fi externați în cursul acestei zile, după încă un consult medical, iar restul mai rămân internați încă 1-2 zile, în funcție de evoluția stării lor generale și a simptomatologiei. Grupul de copii era coordonat de patru adulți – 2 însoțitori, un profesor coordonator și un asistent medical. Doi dintre aceștia au prezentat și ei simptomatologie ușoară (dureri abdominale și stare de astenie), dar au refuzat deplasarea la spital.” transmite DSP SIBIU

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Noi fapte bune de la ECHIPA GALBENĂ