spot_img
11.3 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

AVRIG: De la ștrand direct la spital. 23 de copii internați

Știri din Județ

Publicitate

NOI DETALII DESPRE ANCHETA DSP SIBIU și DSVSA SIBIU

ACTUALIZARE 26.07, ora 8:46 – Au mai fost identificați încă 12 copii care acuzau stări de rău și vărsături. Astfel au fost duși la spital un număr total de 23 de minori cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani.

ACTUALIZARE 26.07 -:În jurul orei 00:30, încă șase copii cazați la ștrandul din Avrig au ajuns la Spitalul Clinic de Pediatrie din Sibiu.


Știre inițială:

În urma unui apel pe numărul unic de urgență 112, un echipaj SMURD o autospecială de transport victime multiple și o ambulanță SAJ, au intervenit de urgență în localitatea Avrig, la un ștrand întrucât mai mulți copii aveau nevoie de asistență medicală.


Conform ISU SIBIU, la fața locului au fost identificați 11 minori cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani care acuzau stări de rău fiind suspecți de toxinfecție alimentară. Echipajul SMURD și ATPMV au preluat 9 copii, iar echipajul SAJ 2 copii. Aceștia sunt transportați la CPU Luther pentru investigații de specialitate.

Reacția ștrandului!

Contactați de reporterii Sibiu Independent, reprezentanții ștrandului Aqua Club Elatis din Avrig resping categoric suspiciunea de toxinfecție alimentară. Ștrandul funcționează din anul 2014 și nu a mai fost înregistrat un astfel de caz. Mai mult, în locația din Avrig s-a realizat chiar ieri un control din partea DSP Sibiu. Aceștia nu au găsit nici o neregulă.

„Copii sunt din Constanța. Au stat în microbuz, nici măcar autocar, 12 ore, de dimineața de la 7 și au ajuns seara la 19. Încă de când au ajuns, un copil se simțea rău și vomita. Vă dați seama că dacă acel copil avea acel enterovirus l-a transmis la toți. La Constanța sunt multe cazuri din cauza acestui virus. Au ajuns aseară, foarte obosiți și au mâncat la noi. Chiar ieri a fost DSP-ul la noi. Noi ducem regulat probe de apă și mâncare. Pe zi au plecat la echitație, nu știm ce au mâncat pe acolo, au plecat și prin Avrig, la 36 de grade, din nou, nu știm ce au mâncat. Și când s-au întors, au început să vomite tot mai mulți copii. Și am sunat binențeles la ambulanță. Acum sunt cei de la DSP, iau probe și tot ce trebuie. Nu este toxinfecție clar. Ei sunt 30 și doar 8 prezentau simtome. Așteptăm rezultatele analizelor!” au transmis reprezentanții ștrandului din Avrig

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă