spot_img
7.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Au început înscrierile pentru tabăra de vară MURĂNGURĂ, din Mărginimea Sibiului

Știri din Județ

Publicitate

În perioada 16-20 August, Asociația Naturfest organizează în Mărginimea Sibiului,  tabăra MURĂNGURĂ, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 8-14 ani, care își doresc să descopere viața dincolo de oraș, mai aproape de Natură, acolo unde ne trezim atunci când răsare Soarele descoperim lumea prin sport și învățăm matematică prin joacă.


În zilele noastre, copiii se joacă online și își creează relații de prietenie tot în mediul online, uitând să descopere adevărata copilărie, trăită la țară, aproape de Natură, făcând activități simple care să le dezvolte creativitatea, logica și sociabilitatea.

Tabăra MURĂNGURĂ este despre descoperirea vieții adevărate, dincolo de telefoane, calculatoare și ecrane. Tabăra presupune camparea cu cortul în Mărginimea Sibiului, în mijlocul Naturii, acolo unde copiii se reîntorc la lucrurile care contează cu adevărat pentru a învăța să lege prietenii reale cu alți copii de aceeași vârstă, descoperind lumea și tainele matematicii prin activități sportive interactive.

”În luna Iunie, atunci când am organizat tabăra PhiOm, am avut foarte multe solicitări de la părinți care și-au dorit să le ofere copiilor șansa copilăriei adevărate, petrecute la țară, însă am avut un număr limitat de participanți, pentru că ne dorim să le oferim tot timpul și toată atenția noastră. Murăngură este o a doua ediție a taberei PhiOm, în care vom avea activități sportive, dar și matematice pentru a ne ”ascuți” mintea și vom descoperi frumusețea Naturii, prin camparea cu cortul în Mărginimea Sibiului.” – Ana Axentea, președinte Asociația Natur Fest.

Locația taberei este în Mărginimea Sibiului, un loc desprins din povești, unde tehnologia se oprește și timpul curge lin, de la primele raze de Soare, când se organizează înviorarea de dimineață, până la apus, când toți copiii stau în jurul focului de tabără, cântă la chitară și împărtășesc povești frumoase.

În cadrul taberei, se derulează o competiție cu 12 probe sportive și 12 probe de iscusime a minții, o îmbinare a sportului cu matematica, oferind copiilor acces la activități de învățare prin joacă, care dezvoltă capacitățile fizice și mentale ale acestora. Timpul copiilor pe telefon este limitat, acesta fiind înlocuit cu activități reale distractive, cu  însușirea unor bune practici, pentru ca cei mici să învețe să se descurce și să se gospodărească singuri.

Pentru detalii și înscrieri, părinții sunt rugați să sune la numărul de telefon 0740056026. Termenul limită de înscriere este 2 Augut.

Selecția copiilor se face doar pe baza unei discuții cu părinții sau tutorii legali ai copilului. Pentru că

siguranța este o prioritate, copiii vor fi în permanență supravegheați pe tot parcursul taberei.

Tabăra Murăngură este un eveniment organizat de Asociația Naturfest, organizație care are scop filantropic prin acțiuni caritabile, scop sportiv prin activitățile fizice destinate copiilor, scop gastronomic prin pregătirea celor mai bune preparate tradiționale, scop producător prin promovarea produselor locale și scop cultural prin oferirea de programe artistice.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă