spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Activități informativ – preventive, pe drumurile județului Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Polițiștii Serviciului Rutier Sibiu continuă campania de informare şi conştientizare cu privire la riscurile conducerii autovehiculelor de către persoane care nu dețin permis de conducere sau / și aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.


În cadrul activităților desfășurate, conducătorilor auto le-au fost aduse la cunoștință modificările legislative în materie penală, respectiv în cazul conducătorului auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei acesta va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Polițiștii vă recomandă:

Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive ori dacă nu dețineți permis de conducere.

 

Consumul de alcool poate afecta condusul autovehiculului prin faptul ca acesta cauzeaza:

 

•​deficiențe de vedere;

•​încetinirea reflexelor;

•​reducerea concentrării și a vigilenței;

•​crearea unei stări de relaxare și somnolență, ceea ce te poate determina adormirea la volan;

Nu vă puneți viața în pericol urcându-vă în autovehicule conduse de persoane care nu dețin permis de conducere, aflate sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă